Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2018-02-27
Förlag
Modernista
Översättare
Thomas Warburton
Originaltitel
The Autobiography of Alice B. Toklas
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 137 x 21 mm
Vikt
407 g
SAB
Gez Stein, Gertrude
ISBN
9789177018346
Alice B. Toklas självbiografi (häftad)

Alice B. Toklas självbiografi

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-02-27
329
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En modernistisk klassiker

När Gertrude Stein åkte hem till USA för första gången efter flytten till Paris såg hon sitt namn i neonskrift över Times Square i New York. Alice B. Toklas självbiografi var redan en osannolik jättesuccé. Turnén som följde gjorde Gertrude Stein till en litterär superstjärna.
Vid hennes sida, som alltid, var Alice B. Toklas. Från det att de träffades 1907 i Paris var de oskiljaktiga. Romanen, berättad som Alice B. Toklas självbiografi, handlar om deras liv på legendariska adressen 27 Rue de Fleurus; stormcentrum för stora delar av det europeiska avant-gardet, ett andra hem för Picasso, Matisse, Hemingway och andra. Men här följer vi till exempel också hur Gertrude och Alice volontärarbetade under första världskriget, förare till en ambulans som de köpte för egna pengar.
Alice B. Toklas självbiografi [The Autobiography of Alice B. Toklas, 1933] är skriven som en fantasi utifrån verkligheten, med följeslagerskans perspektiv. Vi är de vi är i livet främst för andra, det var så Gertrude Stein såg på individualiteten. Inte minst därför är hon så viktig än i dag. En av den modernistiska litteraturens största klassiker, här översatt till svenska av Thomas Warburton.

GERTRUDE STEIN [1874-1946] var en av 1900-talets stora litterära innovatörer. Hon var en av de centrala gestalterna i den avantgardistiska konst- och litteraturvärlden i tjugotalets Paris, där hennes och partnern Alice B. Toklas hem blev en knytpunkt för exilamerikaner och europeiska konstnärer och författare. Med Alice B. Toklas självbiografi och Ida presenterar Modernista nya, efterlängtade utgåvor av två av Gertrude Steins största och mest lästa verk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alice B. Toklas självbiografi
  2. +
  3. Alice B. Toklas Självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice B. Toklas Självbiografi av Gertrude Stein (pocket).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gertrude Stein