Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-08-14
Förlag
Modernista
Översättare
Oscar Rossi
Originaltitel
Det vi kan stå for
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
104 g
SAB
Oeb
ISBN
9789177018490
Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar (pocket)

Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-08-14
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»En fascinerande inblick i Breviks tänkande och de svåra moraliska avvägandena i arbetet att företräda honom.« | Expressen

»En mycket stark bok, med en debatt som vi måste våga ta.« | Kristianstadsbladet


Geir Lippestad var Anders Behring Breiviks huvudförsvarare i rättegångarna efter attacken mot regeringskvarteren och massakern på AUF:s sommarläger i juli 2011. Det vi kan stå för beskriver rättegången ur hans perspektiv.
Lippestad inleder boken med att skildra hur han kör till sitt sista möte med Breivik efter rättegångens slut, för att sedan gå tillbaka till frågan om vad som fick honom att åta sig uppdraget. Därefter beskriver han hela rättegångsförloppet, med personliga reflektioner och utvikningar som ger en fördjupad bild av skeendet och hans hållning som försvarare.
Det vi kan stå för är en bok om människovärde och demokrati, och om juristens roll i det rättssamhälle som måste omfatta alla - till och med de som vill förgöra det.

GEIR LIPPESTAD [född 1964] är den norska advokat som den 23 juli 2011 på den åtalades egen begäran tog på sig att vara försvarsadvokat åt Anders Behring Breivik, den värsta massmördaren i Norges historia. Inledningsvis bemöttes han med misstänksamhet: Vad var det för sorts människa som till synes utan betänkligheter kunde tacka ja till ett sådant uppdrag?
Mediepressen under rättegången var enorm, både från norska och utländska medier. Lippestad valde att bemöta journalisterna med vad han kallar värdebaserad kommunikation. I slutet av året valdes han till »Årets person« i flera av Norges rikstäckande tidningar.

»En fascinerande inblick i Breviks tänkande och de svåra moraliska avvägandena i arbetet att företräda honom.« | Karin Olsson, Expressen

»Ett innerligt, lågmält, välformulerat och intelligent försvarstal för demokratin. En mycket stark bok, med en debatt som vi måste våga ta.« | Åsa Carlsson, Kristianstadsbladet

»Lippestad ska ha beröm för att han erkänner både sina tvivel kring uppdraget och sina felsteg under det. Det visar hur unikt vansklig denna händelse har varit att hantera, även för de professionella.« | Verdens gang

»Lippestad argumenterar skickligt mot rasism och främlingsfientlighet, för jämlikhet och rättvisa.« | Morgenbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar
 2. +
 3. The Clash

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Clash av Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon, Topper Headon (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det vi kan stå för : Anders Behring Breiviks advokat om rättegången, pressen, sitt arbete och sina värderingar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant
  Sandra Emilie Söderberg, 24 augusti 2018

  Det var en riktigt intressant bok som relaterar till Breivik och Utøya ur en nytt perspektiv. En läsvärd bok som rekomenderas!

 2. Makalös!
  Esmeralda, 6 februari 2018

  Jättebra beskrivet av hela processen i och runt om rättegången samt om advokatens privatliv och hur processen påverkade honom och hans familj! Det är en tunn bok men innehållandes mycket information och spänning! Absolut läsvärd, jag blev aldelles fast i den!

Visa alla 2 recensioner