Om Rosenmiraklet av Jean Genet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-03-28
Förlag
Modernista
ISBN
9789177018605
Om Rosenmiraklet av Jean Genet (e-bok)

Om Rosenmiraklet av Jean Genet (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-03-28
29
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Författaren Bo I. Cavefors förord till Jean Genets Rosenmiraklet.

Om Rosenmiraklet:

I Rosenmiraklet [1946] återger Jean Genet sina erfarenheter inifrån franska fängelser på tjugo-, trettio- och fyrtiotalen.

Det blir mer en världsförklaring än en bekännelse. Den katolska moraliska ordning som Genet inpräntats sedan barnsben återkastas i en inverterad version, där en mördare dyrkas som ett helgon. Kedjorna på den dödsdömde mördaren och våldtäktsmannen Harcamone förvandlas till vita rosor inför berättarens hänförda blick.

De brutala övergreppen på ungdomsanstalten i Mettray minns Genet i ett paradisiskt ljus, medan fängelset Fontevrault alltid var den helgedom mot vilken hans barndomsdrömmar steg upp.

Genets till stor del självbiografiska roman kastar inte bara om alla moraliska värden, den hör också till de mest fysiska och sensuella kärleksdiktningarna i världslitteraturen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cavefors Bo I

  • Teater Dekadens : tre dramer

    Cavefors Bo I

    Tre av Bo I Cavefors säregna dramer: en bearbetning av Xavier de Maistres "Den spetälske i staden Aosta", "Sade och Japanen", inspirerad av Yukio Mishima, samt "Uppror i Kasban". Med förord av Hans T. Sternudd och eft...