Klassisk liberalism: En introduktion (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2016-09-28
Förlag
Timbro
Originaltitel
Classic liberalism: A primer
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789177030379
Klassisk liberalism: En introduktion (pocket)

Klassisk liberalism: En introduktion

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-09-28
59
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Klassisk liberalism: En introduktion utgör en lättillgänglig introduktion till den klassiska liberalismens idéer och tänkare: från John Locke till Robert Nozick, från Voltaire till Ayn Rand.

Författaren Eamonn Butler är ekonom och grundare och chef för Adam Smith Institute i London. Boken har översatts till svenska av den liberala skribenten Mattias Svensson.

Klassisk liberalism ger som utlovat en rättfram och enkel introduktion till principerna, personerna och de avgörande teoribildningarna inom den klassiska liberalismen." - Jesper Ahlin, doktorand i filosofi och förordsförfattare.

Det är en mycket välskriven och pedagogiskt upplagd bok som förklarar frihetsbegreppets centrala ställning för en klassiskt liberal moral med toleransen i centrum, den minimala statens politik, de naturliga rättigheterna, marknadens spontana ordning och nutidens nyliberalism. Kent Lindqvist, BTJ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klassisk liberalism: En introduktion
  2. +
  3. Hotet mot demokratin : högerpopulismens återkomst i Europa och USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotet mot demokratin : högerpopulismens återkom... av Martin Gelin, Erik Åsard (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klassisk liberalism: En introduktion. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra introduktion
    Skog, 20 juni 2018

    Man går igenom den klassiska liberalismen på ett tydligt sätt men det är mycket samma formuleringar och resonemang genom hela boken. Läser man de första sidorna har man läst allt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eamonn Butler

Bokvideo