Marionetterna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2018-03-07
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Lindén, Jonas (form) / Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
179 x 110 x 6 mm
Vikt
60 g
ISBN
9789177031314
Marionetterna (pocket)

Marionetterna

(1 röst)
Pocket Svenska, 2018-03-07
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Välfärdens erbjudande är inte ristat i sten. Förändringarna som skett de senaste hundra åren har alltid speglat samhällsutvecklingen. Men hur långtgående förändringar kan vi gå med på? Hur uthållig är tilliten om staten inte längre lever upp till sin del av välfärdslöftet? När frågar sig de som jobbar och sällan ligger systemen till last: vad får jag för mina pengar?

I Marionetterna beskriver Philip Lerulf socialförsäkringarnas framväxt fram till våra dagar. Genom att påminna om grunderna för välfärdskontraktet, utmana invanda föreställningar samt ge röst åt några av alla de medborgare som uppfyllt sin del av avtalet men ändå blivit lämnade utan stöd blottar han effektivt den växande skillnaden mellan välfärdens idé och verklighet.

Philip Lerulf är journalist, numera verksam inom kommunikationsbranschen med inriktning mot opinionsbildning och public affairs. 2013 gav Timbro förlag ut Philips uppmärksammade bok Balansakten.

Marionetterna
är en aktuell och viktig bok som borde göra avtryck i den politiska debatten om socialförsäkringarna. Philip Lerulf har lättsamt och fängslande skrivit om ett ämne som ofta uppfattats som tekniskt och tråkigt, men berör oss alla.

Dick Kling, fil dr i nationalekonomi och tidigare bl a statssekreterare på Finansdepartementet och ordförande i Skattebetalarnas förening

Lerulfs Marionetterna sätter inte bara fokus på ett av det moderna samhällets viktigaste ansvarsområden. Han vidgar fältet till att omfatta även deras moraliska och kulturella villkor, och ger mänsklig färg och rättvisa åt en annars teknisk diskussion.

Fredrik Haage, politisk chefredaktör på Smålandsposten

Socialförsäkringssystemen kom till för att skapa trygghet åt de många. I Philip Lerulfs Marionetterna står det snart klart för läsaren att medborgarna inte får tillbaka vad de betalar för. Den utlovade tryggheten har i själva verket lämnat svenskarna mer ekonomiskt sårbara.

Petter Birgersson, politisk redaktör Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marionetterna
  2. +
  3. Pengar för ingenting : essäer om medborgarlön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pengar för ingenting : essäer om medborgarlön av Siri Steijer, Andreas Bergh, Mårten Blix, Maria Eriksson, Milton Friedman (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Marionetterna