Som om Gud fanns : det sekulära samhällets religiösa rötter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2019-05-14
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Ca
ISBN
9789177031710
Som om Gud fanns : det sekulära samhällets religiösa rötter (inbunden)

Som om Gud fanns : det sekulära samhällets religiösa rötter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-14
189
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige beskrivs ofta som världens mest moderna och sekulariserade land. Men på vilken grund vilar egentligen nutida föreställningar om individualism, jämlikhet och tolerans?

I Som om Gud fanns skildrar Dan Korn framväxten av det sekulära samhället. Vad han finner är en påtaglig kontinuitet från den tid då vi alla tog Guds existens för given. Korn visar hur vår tids sekulära värderingar - allt från demokrati till mångkulturell tolerans och klimatångest har rötter som sträcker sig tillbaka till Bibelns allra äldsta texter. Även om allt fler har slutat att tro fortsätter vi helt enkelt att leva som om Gud fanns.

Om författaren: Dan Korn är kulturhistoriker och författare. Han är bland annat författare till den uppmärksammade Kalle Anka på kräftskiva. Berättelser från landet utan kultur (Timbro förlag, 2017).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som om Gud fanns : det sekulära samhällets religiösa rötter
 2. +
 3. Den sekulära staten under belägring : religion och politik i Europa och USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den sekulära staten under belägring : religion ... av Christian Joppke (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Som om Gud fanns : det sekulära samhällets religiösa rötter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gudlöshet- vår nya gudstro
  Maria Settergren, 17 augusti 2019

  Boken sätter in vår tids stora samhällsfrågor i ett religionshistoriskt och filosofiskt perspektiv och försöker förklara varför och hur den protestantiska världen och framför allt Sverige blivit sekulärt och hur det påverkar samhälle och människor.

 2. Allmänbildande
  Krille, 27 juni 2019

  En bok för allmänbildningen. Ytterligare en bok som ger nycklar till oss inför frågan, "hur blev vi så här". Även om jag inte håller med i alla slutsatser så öppnar boken nya och för oss viktiga perspektiv.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Som om Gud fanns : det sekulära samhället...