Vår beredskap var god : hur Sverige förberedde sig för att klara kriget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2021-04-29
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Heinö, Elin (form)
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
336 g
SAB
Kc.52
ISBN
9789177032359
Vår beredskap var god : hur Sverige förberedde sig för att klara kriget (inbunden)

Vår beredskap var god : hur Sverige förberedde sig för att klara kriget

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-04-29
217
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi hade sprängfyllda förråd av livsmedel, läkemedel, bränsle och andra nödvändiga resurser utspridda på tusentals platser runt om i landet. Helt utan yttre hjälp kunde vi stå emot en mycket utdragen kris.

I Vår beredskap var god skildrar Pär Isaksson hur staten och näringslivet samverkade för att göra Sverige redo ifall det värsta skulle inträffa. Det är en unik berättelse om ett bortglömt kapitel i svensk 1900-talshistoria.

 

Pär Isaksson är författare och journalist med mångårig erfarenhet från media, näringsliv och offentlig verksamhet. Han har varit kommunikationschef inom industrin, pressansvarig vid EU i Luxemburg, journalist på tidningen Affärsvärlden och nyhetsbyrån Reuters, samt drivit egen verksamhet med uppdrag åt bland andra Vinnova och regeringens globaliseringsråd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vår beredskap var god : hur Sverige förberedde sig för att klara kriget
  2. +
  3. Tunnel 29 : den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tunnel 29 : den sanna historien om den osannoli... av Helena Merriman (pocket).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vår beredskap var god : hur Sverige förberedde sig för att klara kriget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ja, vår beredskap var god!
    Stig L Grasser, 14 oktober 2021

    Många av oss känner till Per Albins uttalande att 'vår beredskap är god', men var den verkligen det? Och vilket är viktigt i sammanhanget; vilken beredskap var det egentligen som Per Albin syftade på. Ett påstående som många känner till men som har misstolkats eftersom han hade rätt - han syftade inte på försvaret. Vår beredskap var, vilket boken handlar om, synnerligen god jämfört med övriga europeiska länder eftersom Per Albin syftade på livsmedelsförsörjningen. Sverige hade, när orosmolnen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner