Bortom den stora staten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2021-10-13
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789177032731
Bortom den stora staten (e-bok)

Bortom den stora staten (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-10-13
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Staten är tillbaka i centrum av den politiska debatten. Samtidigt som offentliga åtaganden, befogenheter och utgifter växer i spåren av coronakrisen har staten misslyckats med flera grundläggande uppgifter. För en del väcks nu drömmen om den stora statens återkomst.

Är staten en del av lösningen eller en del av problemet? Vad innebär det egentligen att staten ska prioritera sina kärnuppgifter? Och måste den starka staten också vara den stora staten?

I Bortom den stora staten lyfter några av Sveriges främsta skribenter och tänkare blicken och resonerar kring statens möjligheter och begränsningar. Med texter av Nicklas Berild Lundblad, Joakim Broman, Fredrik Erixon, Stefan Fölster, Alexandra Ivanov, Joakim Nergelius, Karin Pihl, Nima Sanandaji, Karin Svanborg-Sjövall och Mattias Svensson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Att främja entreprenörskap

    Saatchi Mernosh, Sanandaji Nima

    Sverige har historiskt varit ett land som stått för stora, banbrytande innovationer och skapat starka internationella företag. Historien kan med en bra vision och målstyrning upprepa sig. Framtidens entreprenörskap kräver att resurser allokeras rä...

  • Så roligt ska vi inte ha det

    Svensson Mattias

    Varför greps en fyllerist i Göteborg med tio kokta ägg i kavajen? Varför letade Sällskapsresans Robban och Berra efter en butik som hällde rom på vinflaskor? Och varför blev den holländske kommissionären Frans Andriessen chockad när han skulle kop...