Den första rättigheten : frihet till religion, frihet från religion (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2022-01-11
Förlag
Timbro
Dimensioner
235 x 162 x 22 mm
Vikt
498 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789177032793
Den första rättigheten : frihet till religion, frihet från religion (inbunden)

Den första rättigheten : frihet till religion, frihet från religion

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-01-11
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Religionsfriheten är den första mänskliga rättigheten. Tillåts vi praktisera vår religion eller öppet ta avstånd från varje religion, då faller resten på plats. Och där religionsfriheten sätts ur spel kvävs automatiskt varje annan mänsklig rättighet. På så vis är religionsfriheten första länken i den kedja som låser in och begränsar staten för att medborgarna ska kunna leva i frihet. För troende och icke-troende lägger den grunden för det liberala samhället. Globalt och i Sverige pågår en ständig debatt och ett pågående arbete för rätten att utöva och sprida sin tro. Men hur effektivt är det? Och varför tycks den mest förföljda gruppen i världen, den kristna, vara den minst skyddsvärda? Den första rättigheten är ett standardverk för den som är intresserad av religionens ställning. Här ges en bred översikt av dagsfärska politiska åtgärder som spåras tusentals år bakåt i tiden. I debatten om den liberala demokratins hotade ställning visar det sig att friheten till och från religion är det kanske viktigaste värnet för den sekulära statens överlevnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den första rättigheten : frihet till religion, frihet från religion
  2. +
  3. När humanismens fördämningar brister : personerna och partierna som drogs med

De som köpt den här boken har ofta också köpt När humanismens fördämningar brister : personer... av Andreas Magnusson (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den första rättigheten : frihet till religion, frihet från religion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Religionsfrihet, en självklarhet?
    Maria, 12 maj 2022

    Boken fyller ett välkommet tomrum i debatten och samtalet om religionsfriheten och rätten att få uttrycka sin tro i både privata som offentliga sammanhang. Författaren för mycket konstruktiva och insiktsfulla resonemang både kring religionsfrihet i Sverige såväl som i övriga världen, kring kristendom som andra religioner.

Visa alla 1 recensioner