Kristdemokrati (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2022-03-09
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789177032991
Kristdemokrati (e-bok)

Kristdemokrati E-bok

Människosyn, etik, politik

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-03-09
169
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
VAD ÄR KRISTDEMOKRATI? Samhällsgemenskap. Kristen etik och naturrätt. Mänskliga rättigheter och skyldigheter. Solidaritet utan socialism. Naturliga gemenskaper och subsidiaritet. Frihet och personligt ansvar. Förvaltarskap och miljöhänsyn.Etik före politik. Person före individ. Familj före stat.Personalism inte kollektivism eller individualism. Social marknads ekonomi inte laissez faire. Försoning inte konflikt. Kristdemokratin har länge erbjudit en unik politisk palett.

I boken Kristdemokrati diskuteras den politiska filosofin och historien bakom en politisk rörelse som präglat Europas utveckling efter andra världskriget och som i Sverige tagit klivet från politikens marginal till dess centrum.

»Kristdemokrati är inte ett raster lagt ovan på gamla ismer eller ett hopplock av idéer. Kristdemokrati är ett ärligt och ödmjukt sökande efter demokratins och det okränkbara människovärdets rötter. Det är medmänsklighet även utanför nationsgränser! Svenska statskunskapare har inte orkat ta sig över Öresund till de ledande kristdemokrater och partier som räddade vårt Europa efter 1945. Därför är denna bok om kristdemokratin så värdefull.« Alf Svensson, tidigare statsråd och partiledare för Kristdemokraterna

»Det är för lite ideologisk politisk debatt i vår tid. Därför är en bok som denna så viktig. Kristdemokratin representerar en tredje väg i politiken som har grundlägfgande etiska värden som sitt viktigaste fundament, inte placeringen på en höger-vänsterskala såsom kapitalismen och socialismen. För mig är människofvärdet, förvaltarskapet och kärleken till min nästa grundläggande.« Kjell Magne Bondevik, tidigare parti- ledare för Kristelig Folkeparti (KrF) och stats minister i Norge

»Som flitig läsare av politiska böcker och själv författare till fl era ideologiska alster ser jag ett stort behov av kristdedmokratiska texter. Här finns en brist av utbud som måste åtgärdas.« Stig-Björn Ljunggren, fi l dr, politisk chefredaktör för Sydöstran (s)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »