Lycka! (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
1999-11-01
Upplaga
1
Förlag
Massolit Förlag
Översättare
Anita Sandberg
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Cutler, Howard C.
Dimensioner
220 x 140 x 30 mm
Vikt
560 g
SAB
Cmectbb,Dokb
ISBN
9789177090038
Lycka! (inbunden)

Lycka!

en handbok i konsten att leva

Inbunden Svenska, 1999-11-01

Slutsåld

Nästan varje gång man ser honom skrattar han, eller åtminstone ler. Och han ger alla i sin omgivning lust att le. Han är Dalai Lama, Tibets andlige och världslige ledare, Nobelpristagare och en allt populärare talare och statsman. Varför är han så omtyckt? Redan efter att bara ha tillbringat några minuter i hans sällskap kan man inte låta bli att känna sig lyckligare.
Om man frågar Dalai Lama om han är lycklig svarar han obetingat ja, trots att han genomlidit förlusten av sitt land. Och dessutom säger han att lycka är ändamålet med livet, och att "själva rörelsen i livet går mot lyckan". Hur man kommer dithän har alltid varit frågan. Han har försökt besvara den förut, men först nu har han med hjälp av en psykiatriker kunnat förmedla budskapet i ett sammanhang som vi lätt kan ta till oss. Genom samtal, berättelser och meditationer visar Dalai Lama oss hur vi ska besegra vardaglig oro, otrygghet och nedstämdhet.
Tillsammans med Howard C. Cutler utforskar han många sidor av det dagliga livet - inberäknat relationer, förluster och strävan efter rikedom - för att illustrera hur man kan komma förbi hindren styrkt av en djup och varaktig inre frid. LYCKA! bygger på 2500 års buddhistiska meditationer blandade med en kraftig dos sunt förnuft. Det är en bok som korsar traditionens gränser för att lösa problem som är gemensamma för alla människor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dalai Lama