Passagen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Damm förlag
Översättare
Kjell Waltman
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Timeline
Medarbetare
Carlsson, Peder (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
300 g
SAB
Heq.01=c,Hce
ISBN
9789177156901
Passagen (pocket)

Passagen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2004-10-01

Slutsåld

Fånge i medeltidens mörker?

I franska Dordogne håller en liten grupp arkeologer på att utforska 1300-talsborgen La Roque när deras ledare och mentor, professor Edward Johnston, försvinner. Han har inte hört av sig sedan han reste till ITC:s huvudkontor, och de vet att det sker märkliga saker där.

Under en utgrävning av en raserad tunnel finner de några dokument som leder till en otrolig upptäckt. På ett av dokumenten står det: "Hjälp mig. 4/7 1357" och det är skrivet med professorns handstil. Arkeologerna vet inte vad de ska tro. Det måste vara ett skämt. Men kol-14-metoden daterar dokumentet till mitten av 1300-talet och de får bevis för att ITC känner till passager mellan olika tidsepoker.

Är det möjligt? Befinner sig professorn i medeltiden - och dessutom strax före det blodiga slag som förstörde borgen? Otroligt eller ej; professorn är i fara och de måste försöka rädda honom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Passagen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. ScFi möter medeltiden
    Mathias Jansson, 16 juni 2005

    Har man läst eller sett Jurassic Park så kommer man att känna igen konceptet. Ett hightech-företag använder ScFi-teknologi för att väcka liv i det förflutna. I Passagen är det inte skräcködlor som får liv utan Medeltiden. Under ledning av sin professor gräver några studenter ut en medltidborg, då de plötsligt hittar ett nödrop från professorn daterat 1357. Det verkar som om professorn har rest tillbaka i tiden. Studenterna upptäcker att företaget som sponsrar utgrävningen har lyckats ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Passagen