Fiendevän (ljudbok) Fiendevän
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (283.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 1)
Inläsare
Sofia Berntson
Utgivningsdatum
2021-08-24
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177190912
Fiendevän (ljudbok)

Fiendevän Ljudbok

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-08-24

Styckköp

69 149 Du sparar 80 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I idylliska Ellinge i Halland väntar en gammal och omskakande hemlighet på att uppdagas.

1941: Tvillingarna Inger och Ingvar har haft en lycklig uppväxt på familjens gård och ska nu ta steget in i vuxenlivet. Men tillvaron skuggas av andra världskriget. Tysktågen börjar köra genom trakten och med både fascination och fasa samlas ortsborna vid stationen för att få en glimt av soldaterna.

Samma dag som ett av tågen passerar är Ingvar en hårsmån från att köra på en skadad ung man och när han ser att mannen bär tysk uniform ställs han inför ett svårt val. Ska han följa sitt samvete och rädda en sårad medmänniska eller lämna honom åt sitt öde? Han anar inte då hur hans beslut kommer att påverka hans och systern Ingers framtid.

Nutid: Paula och hennes familj har flyttat från Stockholm till sitt nybyggda hus i Ellinge. Av den gamla gården på tomten återstår bara en ruin och ingen verkar veta vad som hände med familjen som en gång bodde där. Paula börjar - med oväntad hjälp av grannen och enstöringen Holger - att gräva efter ledtrådar. Hon förstår snart att hon är en åttio år gammal hemlighet på spåren. En hemlighet som handlar om förbjuden kärlek, mod, medmänsklighet och familjeband.

Fiendevän är första delen i Ellingeserien, en ny historisk romansvit av hyllade författaren Sara H. Olsson, vars böcker har sålts i 140 000 exemplar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fiendevän. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Schablonmässigt skriven
    -, 15 mars 2023

    Bra grundhistoria om författaren hade låtit bli att blanda in det moderna familjelarvet.

  2. 4 av 5
    Bokdjungeln, 23 oktober 2022

    Jag tycker verkligen om den historiskadelen av boken. Berättelsen går inte snabbt framåt men tillräckligt för att mitt intresse ska finnas kvar boken igenom. Delen som handlar om nutiden är inte lika stark, skulle jag vilja påstå. Jag känner att den avbryter den intressanta historien om tvillingarna. Jag ser dock väldigt mycket fram emot att lyssna på nästa bok i serien, Tornsvalan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara H Olsson