Tornsvalan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (254.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 2)
Inläsare
Sofia Berntson
Utgivningsdatum
2022-08-30
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789177191322
Tornsvalan (ljudbok)

Tornsvalan Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-08-30

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hösten 1941. När kärlek och nya vänskaper föds väcks frågan om blod är tjockare än vatten.

När sjuttonåriga Britt Hedin hittar sin stora kärlek i Lage Ahlstedt, en äldre och frånskild realskolelärare, ställs hela hennes tillvaro på spel. Hon vet att hennes far Robert motsätter sig förhållandet och därför utvecklas relationen i smyg, men ett enkelt misstag gör att sanningen snart kommer fram.

Britt tvingas gå med i organisationen Sveriges Landstormskvinnor och skickas till norska gränsen som luftbevakare - i folkmun kallad tornsvala. Där träffar hon nya väninnor som kommer henne nära, men hon får även se livet från en ny sida när hon hamnar öga mot öga med judiska flyktingar, korrupta poliser och brittiska bombplan. Och hemma i Halland finns Lage. Men väntar han på henne eller är deras kärlekshistoria över?

I nutida Ellinge fortsätter Paula och Holger att gräva efter mysterier i bygdens historia. När de hittar en ovanlig dedikation i en bok anar de att de är något på spåren - ett olöst mord från 1940-talet. Vem mördade egentligen Robert Hedin? Och varför hade så många anledning att vilja se honom död?

Tornsvalan är den andra fristående boken i Ellingeserien, ett spännande och romantiskt drama som berättas både i nutid och dåtid, om en del av Sveriges historia som få känner till.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tornsvalan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 4+ av 5
    Bokdjungeln, 27 oktober 2022

    Jag måste nog säga att jag gillar denna bok bättre än den första, Fiendevän. Men del 1 är absolut värd att lyssna på. Så har du inte gjort det än, så gör det. I denna bok fanns det mer av den historiska berättelsen och det gillar jag. Jag upplevde att flytet mellan nutid och dåtid var bättre. Men både den historiska delen i första boken och i denna är väldigt bra. Jag blev väldigt fast och vill gärna höra mer om människorna i Ellinge och deras liv i 40-talets Sverige.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara H Olsson