Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Antal sidor
61
Utgivningsdatum
2018-01-15
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
242 x 175 x 8 mm
Vikt
307 g
SAB
Lz Sahindal, Fadime
ISBN
9789177234456
Fadime Sahindal : ett liv (inbunden)

Fadime Sahindal : ett liv

Inbunden Svenska, 2018-01-15
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är en bok om Fadime som blev mördad av sin pappa år 2002. Hon var då 27 år och hon ville bestämma själv över sitt liv. Hon ville leva med den man som hon själv valt, hon ville välja sina vänner själv och hon ville utbilda sig. I boken skildras det hedersrelaterade våld som Fadime utsattes för och som ledde till att hennes pappa mördade henne.

Boken ge en bild av Fadimes liv åren före mordet. Här berättas också om polisutredningarna och rättegångarna som följde efteråt. Debatten om hedersrelaterat våld blossar upp då och då. Det är ett svårt ämne. Vi har valt att uppmärksamma det med den här boken eftersom ökad kunskap om våldet kan leda till att färre unga människor drabbas. Ett liv-serien är lättlästa biografier på en svårare nivå än biografierna i Fakta-serien. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om välkända personers liv och insatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fadime Sahindal : ett liv
  2. +
  3. Du ska dö : en dokumentär berättelse om mordet på Fadime Sahindal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Du ska dö : en dokumentär berättelse om mordet ... av Ulf Broberg, Leif Ericksson (pocket).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Fadime Sahindal : ett liv