Pennskaftet (lättläst) (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (31.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Tidlösa berättelser
Inläsare
Helena Gripe
Utgivningsdatum
2019-01-29
Förlag
Vilja förlag
ISBN
9789177236733

Pennskaftet (lättläst) Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2019-01-29
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Romanen Pennskaftet berättar om arbetet för kvinnlig rösträtt i början på 1900-talet i Sverige. Vi får följa den unga journalisten Pennskaftet och de andra rösträttskvinnornas kamp. Kampen för att få samma rättigheter som männen är lång och svår. Men kvinnorna är övertygade om att de förr eller senare ska lyckas. Allt är dock inte politik i kvinnornas liv. Där finns också vardagens bekymmer och glädjeämnen. Där finns vänskap, gemenskap och kärlek.

Elin Wägner var under första hälften av 1900-talet en av Sveriges ledande romanförfattare. Hon började sin bana som journalist och drogs snart in i kampen för kvinnlig rösträtt. Det feministiska engagemanget präglar hela hennes produktion.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Wägner