Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tidlösa berättelser
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Vilja förlag
Medarbetare
Hammerth, Klara (form)
Dimensioner
185 x 130 x 10 mm
Vikt
173 g
SAB
Hc
ISBN
9789177237440
Kallocain (lättläst) (inbunden)

Kallocain (lättläst)

Inbunden Svenska, 2019-09-01
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kallocain beskriver ett framtida samhälle där allt sker för Statens bästa. Människorna övervakas och kontrolleras ständigt. För att hjälpa Staten att bli mer effektiv, har Leo Kall uppfunnit ett medel - kallocain. Det får människorna att avslöja sina innersta tankar. Men då visar det sig att många drömmer om en helt annan sorts samhälle.

Boken är en kuslig vision av den totalitära statens skräckvälde. Men den skildrar också en stark tro på människans förmåga att skapa en annan, levande värld.

Dystopin Kallocain utkom 1940 och är Karin Boyes sista och mest kända roman. Den har jämförts med världsklassiker som 1984 av George Orwell och Du sköna nya värld av Aldous Huxley. Boye hämtade inspiration till boken i samhällsutvecklingen i Tyskland och Sovjetunionen före andra världskriget.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger vi ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Boye