Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tidlösa berättelser
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
Vilja förlag
Översättare
Catharina Andersson
Originaltitel
Mrs Dalloway
Medarbetare
Hammerth, Klara (form)
Dimensioner
182 x 130 x 12 mm
Vikt
208 g
SAB
Hce
ISBN
9789177237525
Mrs Dalloway (lättläst) (inbunden)

Mrs Dalloway (lättläst)

Inbunden Svenska, 2019-08-05
188
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Clarissa Dalloway har allt: en framstående äkta man, en välartad dotter, ett stort hus fullt av betjänter, vänner tillhörande den absoluta societeten. Ganska snart står det dock klart att hon under den glättiga ytan är en kvinna som tappat bort sig själv bland plikter, konventioner och inte minst i sitt trista äktenskap. Boken utspelar sig i London under en dag i juni 1923. Under dagen får vi följa såväl de många karaktärernas promenader genom staden som deras tankar och minnen. På Clarissas fest på kvällen dyker flera personer från hennes förflutna upp.

Mrs Dalloway kom ut första gången 1925 och är en av Virginia Woolfs mest kända romaner. Här är den i lättläst bearbetning, i vår serie Tidlösa berättelser. Boken väcker frågor om kvinnans roll, om synen på äktenskapet och om vikten av att skapa mening i livet. Den tar också upp ämnen som psykisk sjukdom och homosexualitet. Virginia Woolf (1882-1941) var en tongivande modernistisk författare. Till hennes viktigaste verk hör förutom Mrs Dalloway romanerna Mot fyren och Orlando, samt essän Ett eget rum. Hon har inspirerat flera nutida feministiska rörelser.

Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger vi ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mrs Dalloway (lättläst)
  2. +
  3. Bortom solens strålar (lättläst)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortom solens strålar (lättläst) av Arkan Asaad (inbunden).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mrs Dalloway (lättläst)