Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
Vilja förlag
Dimensioner
240 x 175 x 9 mm
Vikt
300 g
SAB
Lz Wallenberg, Raul
ISBN
9789177237723
Raoul Wallenberg : ett liv (inbunden)

Raoul Wallenberg : ett liv

Inbunden Svenska, 2019-08-05
169
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Raoul Wallenberg räddade livet på tusentals människor i slutet av andra världskriget. Han riskerade sitt eget liv för att hjälpa andra. En dag försvann han, ingen vet säkert vad som hände. Han dog någonstans, på en okänd plats. I boken berättas om Raoul Wallenberg från födelsen i Stockholm 1912, till den dag han försvann i Budapest 1945. Vi får läsa om Raouls barndom och uppväxt, hans militärtjänst och många, spännande resor i Europa, Amerika, Sydafrika och Palestina.

1944 kom han till Budapest i Ungern. Hans uppdrag var att rädda ungerska judar från nazisterna. Raoul Wallenberg gjorde skillnad. Hans liv kan inspirera och uppmuntra oss alla att hjälpa andra. Världen behöver människor som vågar kämpa för andra, precis som Raoul Wallenberg.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Raoul Wallenberg : ett liv
  2. +
  3. ""Det står ett rum här och väntar på dig ..."" : berättelsen om Raoul Wallenberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt ""Det står ett rum här och väntar på dig ..."" ... av Ingrid Carlberg (pocket).

Köp båda 2 för 244 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna