Raoul Wallenberg : ett liv (bok + CD) (cd-bok)
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
Vilja förlag
SAB
Lz Wallenberg, Raul
ISBN
9789177237730
Raoul Wallenberg : ett liv (bok + CD) (cd-bok)

Raoul Wallenberg : ett liv (bok + CD)

CD-bok Svenska, 2019-08-05
268
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Raoul Wallenberg räddade livet på tusentals människor i slutet av andra världskriget. Han riskerade sitt eget liv för att hjälpa andra. En dag försvann han, ingen vet säkert vad som hände. Han dog någonstans, på en okänd plats. I boken berättas om Raoul Wallenberg från födelsen i Stockholm 1912, till den dag han försvann i Budapest 1945.

Vi får läsa om Raouls barndom och uppväxt, hans militärtjänst och många, spännande resor i Europa, Amerika, Sydafrika och Palestina. 1944 kom han till Budapest i Ungern. Hans uppdrag var att rädda ungerska judar från nazisterna. Raoul Wallenberg gjorde skillnad. Hans liv kan inspirera och uppmuntra oss alla att hjälpa andra. Världen behöver människor som vågar kämpa för andra, precis som Raoul Wallenberg.

Ett liv-serien är lättlästa biografier på en svårare nivå än biografierna i Faktaserien. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om välkända personers liv och insatser.

Detta är ett kombinerat paket där du får en fysisk bok och en CDskiva med en mp3fil på.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Raoul Wallenberg : ett liv (bok + CD)
  2. +
  3. Raoul Wallenberg : ett liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Raoul Wallenberg : ett liv av Annelie Drewsen, Katarina Lycken Rüter (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna