Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Storgatan 12 (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
23
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
Vilja förlag
SAB
Hc
ISBN
9789177237921
Fira lucia (inbunden)

Fira lucia

Inbunden,  Svenska, 2019-08-05
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fira lucia Kan levereras innan julafton
Nora har precis flyttat till Sverige med sin man Emil. Om några dagar ska deras dotter Kenza fira lucia på förskolan. De ska gå på led och sjunga sånger.
Men Nora har aldrig firat lucia och har lite svårt att hitta de rätta kläderna och ljuskrona att ha i håret. För barnen är det viktigt att båda föräldrarna är med på luciafirandet, och Emil och Nora får pussla med jobb och sfi för att det ska fungera. Det blir lite stressigt, men också ett fint minne för familjen på Storgatan.
Serien om familjen på Storgatan handlar om en helt vanlig mångkulturell familj i Sverige i dag. Nora är från Marocko och Emil från Sverige. De träffades i Paris och gifte sig. Barnen Kenza och Adam är födda där och talar både franska och svenska. Nu har familjen precis flyttat till Sverige och bor i en lägenhet med tre rum och kök på Storgatan 12 i Alöv.
Böckerna tar upp vardagliga och typiskt svenska företeelser, och ger en inblick i livet i Sverige och skapar förståelse svensk kultur och de traditioner som finns här. Böckerna är på S-nivå, och språket och innehållet är anpassat för de som behöver träna upp sitt nya språk och läsförståelse men inte vill läsa småbarnsböcker. De vardagsnära händelserna skapar identifikation.
Författaren Sofie Berthet är även skrivpedagog, civilekonom och marknadsförare. Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fira lucia
  2. +
  3. Vab och semlor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vab och semlor av Sofie Berthet (inbunden).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofie Berthet