Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stockholm noir (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2019-08-05
Förlag
Vilja förlag
Originaltitel
Aldrig fucka upp
Dimensioner
180 x 130 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789177238164
Aldrig fucka upp (lättläst) (inbunden)

Aldrig fucka upp (lättläst)

Inbunden Svenska, 2019-08-05
188
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mahmud är ute ur fängelset. Han ska bara betala tillbaka en skuld, sedan är han fri. Thomas är polisen som inte skyr några medel för att nå dit han vill. Och Niklas är en nyss hemkommen legosoldat. Här hemma startar han ett eget krig. Sakta men säkert blir de alla tre indragna i maffiabossen Radovans nät. Här är allt möjligt, men priset kan bli högt.

Med ett närmast absolut gehör för språknyanser har brottmålsadvokaten Jens Lapidus skildrat Stockholmsbrott i sex romaner. Här är hans andra bok i serien, "Aldrig fucka upp", som lättläst. Huvudpersonerna är nya, men det är samma Stockholm och samma undre värld som i Snabba cash. Maffiabossen Radovan härskar fortfarande. Och i den här boken är det även snutarnas stad. Med skoningslöst driv skildrar Jens Lapidus de kriminellas egen logik som ingen annan tidigare har gjort. Med dessa böcker har han skapat en egen genre: Stockholm noir. Här är perspektivet helt och hållet the bad guys. Vi vill ju helst att det ska vara svartvitt: de onda mot de goda. I Stockholm noir är det inte så enkelt ... Intensiteten i språket och de korta drivande meningarna har blivit något av Jens Lapidus signum. Jens Lapidus berättar om sin jakt på ett autentiskt språk.

Roman och filmvärlden kryllar av skildringar av kriminella miljöer där språk och dialog känns konstruerade; där ville han inte hamna. I förhör och protokoll och via kontakter med egna klienter hittade han modellen till den hårdkokta, korthuggna stil som blivit hans egen. Som Jens själv säger: "Språket är kort från början. Just de korta meningarna gynnar bearbetningen till lättläst. Lite av jobbet är gjort från början."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aldrig fucka upp (lättläst)
  2. +
  3. Snabba cash (Lättläst) (CD + bok)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snabba cash (Lättläst) (CD + bok) av Jens Lapidus (cd-bok).

Köp båda 2 för 481 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Aldrig fucka upp (lättläst)