Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2020-01-10
Förlag
Vilja förlag
SAB
Kc.423
ISBN
9789177238300
Drottning Kristina : ett liv (inbunden)

Drottning Kristina : ett liv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-01-10
230
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Drottning Kristina - ett liv handlar om Sveriges första kvinnliga regent. Hon ärvde tidigt tronen efter sin far och kröntes till drottning 1644. Men Kristina gjorde oväntade val: hon gifte sig inte, hon abdikerade från tronen, lämnade Sverige och konverterade till katolik. Drottning Kristina har intresserat människor ända sedan hon föddes. Få kvinnor på 1600-talet hade lika stor makt. Men hon är fascinerande även för sitt dramatiska liv. Än i dag skrivs böcker, teaterpjäser sätts upp och filmer spelas in om henne.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Boken finns även som e-bok, som digital ljudbok och som Daisy.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drottning Kristina : ett liv
 2. +
 3. Maximer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maximer av Kristina Drottning (pocket).

Köp båda 2 för 289 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drottning Kristina : ett liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst historiskt faktabok
  Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

  Drottning Kristina- ett liv är en lättläst historiskt faktabok. Jag är inte jätte intresserad i att läsa faktaböcker men jag tyckte om boken. Det är mycket jag inte inte visste om drottning Kristina som att hon lämnade Sverige och makt och flyttade och konverterade till katolicism. Hon är inte heller begravd i Sverige. .
  --
  Jag tycker boken passar unga läsare samt vuxna som mig som är uppvuxen i ett annan land än Sverige och vill veta mer om drottning Kristina och hennes liv. Rekommenderar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna