Katarina Taikon - Ett liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (10.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ett liv
Inläsare
Mallika Giarimi
Utgivningsdatum
2020-04-24
Förlag
Vilja förlag
ISBN
9789177238867
Katarina Taikon - Ett liv (ljudbok)

Katarina Taikon - Ett liv (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-04-24
89
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Katarina Taikon - Ett liv är historien om flickan som föddes i ett tält, lärde sig läsa och skriva som 26-åring, blev framgångsrik författare och vigde sitt liv till kampen för romers rättigheter.

Boken tecknar ett porträtt av såväl människan som aktivisten och författaren. Katarina Taikon kämpade hela sitt liv för att skapa lika villkor för den utsatta romska minoriteten i Sverige. Som författare till de populära barnböckerna om Katitzi spred hon också kunskap om romernas situation. Taikon var en av sin tids stora rättighetskämpar och har kallats för en svensk Martin Luther King. Hennes kamp förändrade Sverige för alltid. Den ledde till att tältläger tömdes och romer fick rätt till skolgång och bostäder.

Ett liv är serien med lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om personer som förändrat sin tid och påverkat hur vårt samhälle ser ut i dag.

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Dömstedt