Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-03-21
Upplaga
2
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
270 x 210 x 23 mm
Vikt
1267 g
SAB
Rag
ISBN
9789177270454
Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering (häftad)

Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-03-21
435
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Styrketräning kan utövas som en egen idrott i form av tyngdlyftning och styrkelyft. Styrketräning bedrivs också i prestationshöjande syfte som ett viktigt komplement till andra träningsformer eller idrotter. Många styrketränar för att orka mer och klara vardag och fritid bättre. Sist men inte minst spelar styrketräning en viktig roll i att förebygga och behandla skador och sjukdomar.

Styrketräning är inkluderande och kan utformas så att vem som helst, oberoende av ålder och fysisk status kan utföra den. Styrketräning är också skonsam och anpassningsbar och därför alltid ett alternativ när andra träningsformer blivit för krävande och inte längre fungerar att utföra. Styrketräning är dessutom en effektiv och utmanande träningsform, på kort tid kan man pressas till total utmattning.

Det är alltså inte så konstigt att styrketräning är en av de vanligaste träningsformerna och idag har mer än två miljoner utövare i Sverige. Och i takt med att intresset för styrketräning ökar, så bidrar forskningen till att kunskapen om kropp och muskler också ökar. Denna bok är den mest heltäckande och ambitiösa om styrketräning som skrivits i Sverige och ger såväl kunskap som vägledning kring hur styrketräning ska bedrivas för att ge optimal effekt utifrån träningens syfte. Boken är indelad i olika kapitel som behandlar många olika aspekter av styrketräning. För att öka förståelsen och för att göra läsningen så stimulerande som möjligt är boken rikt illustrerad och försedd med faktarutor och sammanfattningar.

Den nya upplagan av boken har både uppdaterats och utökats med nya forskningsrön, aktuella referenser och information i samtliga kapitel. Den tillämpade delen av boken har ytterligare fördjupats med nya bilder där de mest betydelsefulla styrketräningsövningarna demonstreras på ett unikt och pedagogiskt sätt för läsaren. Kapitlen Styrketräning för unga, gravida och äldre, Förebyggande och rehabiliterande styrketräning och Kostens betydelse vid styrketräning har alla nytt innehåll. Ett helt nytt kapitel, Träningsplanering och tester för styrketräning, har tillkommit.

Styrketräning - för idrott, motion och rehabilitering riktar sig bland annat till aktiva och ledare inom idrottsrörelsen, hälso-, friskvårds-, gym- och fitnessbranschens aktörer och till utbildningar av fysioterapeuter, idrottsvetare, hälsovetare, biomedicinare, idrottslärare med flera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering
 2. +
 3. Pulsträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pulsträning av Mikael Mattson, Filip Larsen (spiral).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra present till idrottare.
  Inger, 20 december 2021

  Har gett bort till ung idrottande kille. Har nog större nytta av den än pensionären. Den är mycket teoretisk men bra info om kost.

 2. Styrketräning
  Snapphane (Sala), 18 april 2019

  En forskingsbaserad och lättillgänglig genomgång för nybörjare och gymrävar.

  Helt klart mycket läsvärd och som återkommande uppslagsbok. Fungerar både att läsa pärm till pärm och för att spjutspetsläsa inom något speciellt område. Blir ett bra komplement till träningsbiblioteket.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering

  Roland Thomée, Leif Swärd, Jon Karlsson

  Boken är en helt omarbetad upplaga av SISU Idrottsböckers storsäljare Motions- och idrottsskador (1997). Den kompletteras med en webbplats för att tydligt visualisera undersökningsmetoder och rehabövningar. Du får kunskap och förståelse för några ...