Idrottspsykologi med ACT
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2020-05-15
Upplaga
1
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
148 x 210 x 14 mm
Vikt
302 g
SAB
Rb:do
ISBN
9789177270669
Idrottspsykologi med ACT

Idrottspsykologi med ACT

Spiral Svenska, 2020-05-15
176
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Nästan alla idrottare upplever någon gång minskad motivation, frustration över sin prestation, avstannad utveckling eller uppgivenhet över skador. Vanliga bekymmer är även press, både från idrottaren själv och från utomstående, stress, prestationsångest och överträning. Författarna är av den åsikten att en idrottare som mår bra också presterar bra. Därför berör detta häfte båda delar och förhoppningen är att innehållet ska kunna hjälpa idrottare när det kommer till frågor om såväl hälsa som prestationsförmåga.

Metoden i häftet grundar sig på Acceptance and commitment therapy (ACT), en vidareutveckling av kognitiv beteendeterapi (KBT). ACT grundar sig på förhållningssättet att acceptera tankar och känslor för att kunna utföra ageranden i önskvärd riktning. Det är inte ovanligt för en idrottare att få kommentarer eller råd som "tänk positivt!" eller "det är inget att vara orolig för!". Innehållet i häftet visar hur svårt det är att kontrollera tankar och känslor och att det är betydligt lättare att kontrollera aktioner (handlingar), vilket då kan vara en bättre och mer framkomlig väg till utveckling.

Häftet består av olika avsnitt med information om ett visst idrottspsykologiskt ämne samt tillhörande uppgifter. Uppgifterna består av arbetsblad och övningar att göra varje vecka. Arbetsbladen är till för att skriva i och kunna reflektera kring sig själv och sin idrott.

Till häftet finns en webbplats där du bland annat hittar arbetsbladen som mallar vilket kan göra det lättare för dig att skriva ned dina reflektioner. Webbadressen är: www.sisuidrottsbocker.se/act
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idrottspsykologi med ACT
  2. +
  3. Gäddbibeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gäddbibeln av Tobias Fränstam, Johan Tell (inbunden).

Köp båda 2 för 505 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna