Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2019-02-13
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
210 x 149 x 10 mm
Vikt
261 g
SAB
Ohfa,Oe
ISBN
9789177370291
Barn i välfärdsstatens utkant : om rätten till sjukvård för barn som är unionsmedborgare och som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige (häftad)

Barn i välfärdsstatens utkant : om rätten till sjukvård för barn som är unionsmedborgare och som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige

Häftad Svenska, 2019-02-13
298
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En grundläggande förutsättning för ett fungerande välfärdssamhälle är att alla ska ha tillgång till god vård på lika villkor. De personer som lever i samhället ska med andra ord ges möjlighet att genom olika välfärdsinsatser, såsom hälso- och sjukvård, uppnå likvärdiga levnadsvillkor. Trots detta förekommer det idag att särskilt utsatta grupper i samhället inte har rätt till välfärd i samma omfattning som majoritetssamhället. En sådan grupp som på olika sätt exkluderas från det svenska välfärdssamhället är barn som är unionsmedborgare och som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige.

Några av de rättsligt relevanta frågorna som diskuteras i denna bok är vilken sjukvård dessa barn har rätt till i Sverige och på vilket sätt de missgynnas i förhållande till andra grupper av barn. Vidare analyseras EU:s regelverk beträffande ekonomiskt utsatta unionsmedborgares rätt till fri rörlighet och rätt till vårdförmåner (vård) i värdlandet. Utöver det analyseras på vilket sätt det svenska regerverket beträffande dessa barns rätt till sjukvård är förenligt med internationella förpliktelser om rätten till hälsa och icke-diskriminering i bland annat FN:s barnkonvention. En principiellt viktig fråga som genomgående diskuteras är varför några av samhällets mest utsatta barn hålls utanför välfärden och hur en sådan exkludering kan motiveras utifrån ett människorättsperspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn i välfärdsstatens utkant : om rätten till sjukvård för barn som är unionsmedborgare och som lever i ekonomisk utsatthet i Sverige
  2. +
  3. Rätt och fel om ungdomsarbetslösheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rätt och fel om ungdomsarbetslösheten av Jonas Olofsson, Eskil Wadensjö (häftad).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kavot Zillén