Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2020-01-02
Upplaga
4
Förlag
Iustus
SAB
Oek-c
ISBN
9789177370581
Processrätt : grunderna för domstolsprocessen (häftad)

Processrätt : grunderna för domstolsprocessen

Häftad Svenska, 2020-01-02
329
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Processrätten är en central del av rättsordningen. Utan en utvecklad processrätt faller egentligen all annan juridik platt till marken. Denna bok är "förstabok" i processrätt för den som studerar juridik eller andra ämnen där grundläggande processrätt kan vara av intresse.

I boken behandlas på ett konkret, vardagsnära och levande sätt - från A till Ö - tvistemålsprocessen, familjemålsprocessen och brottmålsprocessen vid de allmänna domstolarna samt förvaltningsprocessen vid de allmänna förvaltningsdomstolarna. Kort berörs också s.k. alternativ tvistlösning, t.ex. skiljeförfarandet. Framställningen tar avstamp i grundläggande processuella principer, varvid det beskrivs hur dessa gestaltar sig i de olika processformerna.

Som alltid när det är frågan om en introducerande framställning tecknas en översikt med fokusering på väsentliga kärnfrågor. För den som kräver mer, innehåller boken rikliga hänvisningar till fortsatta och fördjupade studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Processrätt : grunderna för domstolsprocessen
  2. +
  3. Straffrättens karta och landskap : uppsatser i straffrätt och straffrättsfilosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Straffrättens karta och landskap : uppsatser i ... av Claes Lernestedt (kartonnage).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna