Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2020-01-02
Upplaga
4
Förlag
Iustus
SAB
Oek-c
ISBN
9789177370581
Processrätt : grunderna för domstolsprocessen (häftad)

Processrätt : grunderna för domstolsprocessen

Häftad Svenska, 2020-01-02
301
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Processrätten är en central del av rättsordningen. Utan en utvecklad processrätt faller egentligen all annan juridik platt till marken. Denna bok är "förstabok" i processrätt för den som studerar juridik eller andra ämnen där grundläggande processrätt kan vara av intresse.

I boken behandlas på ett konkret, vardagsnära och levande sätt - från A till Ö - tvistemålsprocessen, familjemålsprocessen och brottmålsprocessen vid de allmänna domstolarna samt förvaltningsprocessen vid de allmänna förvaltningsdomstolarna. Kort berörs också s.k. alternativ tvistlösning, t.ex. skiljeförfarandet. Framställningen tar avstamp i grundläggande processuella principer, varvid det beskrivs hur dessa gestaltar sig i de olika processformerna.

Som alltid när det är frågan om en introducerande framställning tecknas en översikt med fokusering på väsentliga kärnfrågor. För den som kräver mer, innehåller boken rikliga hänvisningar till fortsatta och fördjupade studier.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Processrätt : grunderna för domstolsprocessen
  2. +
  3. Offentlighet och sekretess inom polisen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlighet och sekretess inom polisen av Ulrika Rosén, Magnus Wahlund (häftad).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna