Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2019-07-31
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
180 g
SAB
Oc.01
ISBN
9789177370727
Tillitsjuridik och den folkrättsliga paradoxen : FN:s rättigheter i mötet med den svenska rätten (häftad)

Tillitsjuridik och den folkrättsliga paradoxen : FN:s rättigheter i mötet med den svenska rätten

Häftad Svenska, 2019-07-31
229
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
På relativt kort tid har folkrätten kommit att inta en central plats i den svenska rättsordningen genom de mänskliga rättigheternas ökade betydelse. Författaren undersöker genom kritisk teori vad som händer när mänskliga rättigheter omvandlas till inhemsk rätt genom statsrätten. Inom ramen för undersökningen behandlas även den roll som FN-kommittéerna samt National Human Rights Institutions (NHRIs) spelar i sammanhanget. Författaren vill visa på en bristande systematik vid införlivandet av folkrätten i den inhemska rätten. Det leder till att tolkningsmöjligheterna blir så vida att den enskilde måste förlita sig på den dömande maktens och det allmännas goda vilja då konkreta fall ska avgöras. I och med detta uppstår en "tillitsjuridik" vilket leder till problem, eftersom mänskliga rättigheter utgör den rättsregim som är satt att skydda den enskilde gentemot det allmänna när den inte är välvilligt inställd och det saknas en grund för tillit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillitsjuridik och den folkrättsliga paradoxen : FN:s rättigheter i mötet med den svenska rätten
  2. +
  3. FN:s säkerhetsråd i rättens tjänst - en studie av säkerhetsrådets ingripande under kap. VII i FN-stadgan för rätten till demokrati

De som köpt den här boken har ofta också köpt FN:s säkerhetsråd i rättens tjänst - en studie ... av Katinka Svanberg (häftad).

Köp båda 2 för 1388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tillitsjuridik och den folkrättsliga para...