Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Institutet för utbildningsrätt (del 5)
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2019-11-25
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Medarbetare
Lerwall, Lotta (förf.) / Marcusson, Lena (förf.) / Ryffé, David (förf.) / Wall, Gustaf (förf.) / Scheutz, Sverker (red.)
SAB
Em:oe
ISBN
9789177370741
Rättssäker utbildning (inbunden)

Rättssäker utbildning

Inbunden,  Svenska, 2019-11-25
379
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rättssäker utbildning Kan levereras innan julafton
Institutet för utbildningsrätt - IfU - höll i november 2018 en nationell konferens på temat rättssäker utbildning. Detta är en antologi med bidrag på det temat.

I antologin diskuteras flera utbildningsrättsliga aspekter som på olika sätt berör frågan om vad en rättssäker utbildning är. Analyserna spänner över vida områden såsom brott i skolan, barns och elevers fri- och rättigheter, reglers komplexitet och rättssäkerhet, dokumentationskrav och rättssäkerhet, formell och reell rättssäkerhet samt privaträttsliga reglers betydelse när utbildningens kvalitet brister.

Juridiska fakulteten har inrättat IfU för att inspirera till och stödja forskning och utbildning inom det utbildningsrättsliga området.

Med utbildningsrätt menar IfU insikt i och analys av alla de regler som styr målen för, innehållet i, organisationen av, styrningen av, tillsynen över och ansvaret för utbildning, de bevekelsegrunder och uppfattningar som ligger bakom dessa regler och
de bevekelsegrunder och uppfattningar inom utbildningsområdet som inte vunnit gehör eller av andra skäl inte kommit till uttryck i skriftliga regler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rättssäker utbildning
  2. +
  3. Arbetsrätt för skolledare och pedagoger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätt för skolledare och pedagoger av Göran Söderlöf (häftad).

Köp båda 2 för 882 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »