Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2020-08-27
Upplaga
3
Förlag
Iustus
Medarbetare
Lind, Anna-Sara (förf.) / Rosas, Allan (förf.) / Samadi, Mona (förf.) / Sevastik, Per (förf.) / Sterzel, Fredrik (förf.) / Wilske, Olof (förf.) / Jonsson Cornell, Anna (red.)
SAB
Ocb
ISBN
9789177371052
Komparativ konstitutionell rätt (häftad)

Komparativ konstitutionell rätt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-27
553
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Komparativ konstitutionell rätt som ämne och metod är här för att stanna. Få juridiska problem är i dag renodlat nationella till sin karaktär och lösning. Vi lever i en tid av globalisering och gränsöverskridande samarbete. I denna bok ges en introduktion till den komparativa konstitutionella rättens teoretiska och
metodologiska utmaningar.

EU-rättens förhållande till komparativ konstitutionell rätt behandlas ingående i ett särskilt kapitel. Därutöver
behandlas nio olika konstitutionella system: Sveriges, Finlands, Tysklands, Frankrikes, Det förenade kungarikets, Turkiets, Rysslands, USA:s och Kinas.

Boken är relevant för såväl juridikstuderande som statsvetare med ett intresse för jämförande politik, praktiserande jurister i behov av en introduktion till komparativ konstitutionell rätt och ingång till olika främmande rättssystem, och övriga med ett intresse för och behov av komparativ rätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Komparativ konstitutionell rätt
  2. +
  3. Juridikens nycklar : Introduktion till rättsliga sammanhang, metoder och ve

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridikens nycklar : Introduktion till rättslig... av Frantzeska Papadopoulou Skarp, Björn Skarp (häftad).

Köp båda 2 för 987 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Komparativ konstitutionell rätt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa boken!
    Lagiljus, 4 mars 2021

    Riktig, riktigt bra! Ett MÅSTE för juristprogrammet. Läs hela boken så kommer du klara tentan galant. En fantastisk bok som är en riktig bladvändare. Kunde inte släppa den ifrån mig.

Visa alla 1 recensioner