Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2021-01-13
Upplaga
3
Förlag
Iustus
SAB
Oeada-c
ISBN
9789177371076
Aktiebolagsrätt och aktiemarknadsrätt (häftad)

Aktiebolagsrätt och aktiemarknadsrätt

Häftad,  Svenska, 2021-01-13
764

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Aktiebolagsrätten och aktiemarknadsrätten är rättsområden där det händer mycket. För att behärska rättsområdena krävs både kunskap om de regler och principer som gäller och den bakgrund, med olika intressenter och intressekonflikter, som reglerna och principerna skall hantera. Den här boken ger en grundläggande kunskap om både intressenter, intressekonflikter och gällande rätt. Till skillnad från många andra framställningar är boken uppbyggd utifrån de klassiska intressentmodellerna i aktiebolaget.

Idag kan man inte skilja på aktiebolagsrätt och aktiemarknadsrätt, det vill säga rättsreglerna för de noterade och listade aktiebolagen. Båda rättsområdena har en gemensam associationsrättslig grund. I praktiken påverkar de varandra så mycket att det inte är rationellt att dela upp dem. Därför behandlas de i denna framställning i ett sammanhang. I vår bok Kapitalmarknadsrätt (också Iustus förlag) kompletterar vi med rättsreglerna om institutioner, till exempel marknadsplatser och olika former av finansiella institut, och deras verksamhet.

Boken är avsedd som lärobok på juristutbildningen, men tack vare ett omfattande källmaterial är den också lämplig för praktiskt verksamma jurister, revisorer och andra rådgivare som behöver en överblick över aktiebolagsrätt och aktiemarknadsrätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktiebolagsrätt och aktiemarknadsrätt
  2. +
  3. Företagsekonomi för jurister : redovisning, räkenskapsanalys och kalkylering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Företagsekonomi för jurister : redovisning, räk... av Jan Bjuvberg (häftad).

Köp båda 2 för 1169 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna