Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2022-08-18
Upplaga
1
Förlag
Iustus
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
186 g
SAB
Oeaeb-c
ISBN
9789177371212

Känneteckensrätt : skydd för varumärken och företagsnamn

Häftad,  Svenska, 2022-08-18
311
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken ger läsaren en allmän översikt av känneteckensrätten, dvs. varumärkes- och företagsnamnsrätten. Framställningen syftar till att ge läsaren en lättillgänglig genomgång av de viktigaste principfrågorna på området. Rättsfall och åskådliggörande exempel används genomgående för att konkretisera känneteckensrättens innehåll och ge läsaren en snabb orientering i centrala frågor. I boken diskuteras särskilt vilka förutsättningar som krävs för att ett kännetecken ska erhålla ensamrätt samt vilka omständigheter som är relevanta vid en intrångsbedömning.

Boken är avsedd för både universitetsstuderande och praktiskt verksamma jurister som har ett behov av en introduktion till känneteckensrätten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Känneteckensrätt : skydd för varumärken och företagsnamn
 2. +
 3. Arbetslagstiftning : lagar och andra författningar som de lyder 1 juli 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetslagstiftning : lagar och andra författnin... av Naiti Del Sante, Maria Rasmussen (häftad).

Köp båda 2 för 890 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stojan Arnerstål

 • Varumärkesanvändning

  Stojan Arnerstål

  De varumärkesrättsliga bestämmelserna som reglerar vilken rätt som finns att använda och referera till annans varumärke är inte helt tydliga. I denna bok diskuteras och analyseras gränserna för tillåten och otillåten varumärkesanvändning i kommers...

 • Licensavtalets anatomi

  Stojan Arnerstål

  Digitaliseringen har underlättat framväxten av nya innovationer och affärsmodeller som bygger helt på intellektuella resurser såsom information, kunskap och immaterialrätter. Ett effektivt sätt att kommersialisera tillgångar av detta slag är att u...