Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2023-06-26
Upplaga
3
Förlag
Iustus
Dimensioner
19 x 230 x 163 mm
Vikt
485 g
SAB
Oeacc
ISBN
9789177372523
Kapitalmarknadsrätt (häftad)

Kapitalmarknadsrätt

Häftad,  Svenska, 2023-06-26
381
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kapitalmarknadsrätt Kan levereras innan julafton
Kapitalmarknadsrätten innehåller regler om verksamheten på kapitalmarknaden, bland annat regler om olika slag av finansiella företag som banker, försäkringsbolag, fonder och marknadsplatser. Kapitalmarknadsrätten innehåller med få undantag inte materiella regler om den verksamhet som bedrivs (dessa återfinns oftast i civilrätten), utan regler för företagens bedrivande, så kallade regulatoriska regler.

Litteraturen på svenska om kapitalmarknaden är inte särskilt omfattande, trots att rättsområdet idag står sig väl i omfattning och betydelse med såväl den klassiska civilrätten som den klassiska offentliga rätten. En anledning till det är den snabba lagstiftningsutvecklingen i Sverige och Europa på det kapitalmarknadsrättsliga området, särskilt efter finanskrisen.

Denna bok, som är den första övergripande läroboken i kapitalmarknadsrätt efter finanskrisen, består av två delar. I den allmänna delen identifieras generella utvecklingslinjer på det kapitalmarknadsrättsliga området, till exempel rättskällor, domstolar, myndigheter och andra aktörer och frågor om tillstånd, tillsyn och sanktioner. I den speciella delen beskrivs de viktigaste formerna av finansiella företag, till exempel banker, värdepappersbolag, fonder och marknadsplatser, översiktligt.

Boken är i första hand avsedd som en lärobok på juristutbildningen, men kan också fungera som en översikt över det kapitalmarknadsrättsliga systemet för praktiskt verksamma jurister, revisorer och andra rådgivare. Kapitalmarknadsrätt och Aktiebolagsrätt och Aktiemarknadsrätt av Daniel Stattin och Karin Eklund är skrivna för att komplettera varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kapitalmarknadsrätt
  2. +
  3. Associationsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Associationsrättens grunder av Johan Adestam, Niklas Arvidsson (häftad).

Köp båda 2 för 739 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecca Söderström

  • Bankboken : hur banker fungerar, drivs och regleras

    Viktor Elliot, Anna-Karin Stockenstrand, Rebecca Söderström

    Att kanalisera pengar mellan de som har pengar att avvara och de som behöver låna har varit en nyckelfunktion för banker i många hundra år och kommer sannolikt att förbli så under en överskådlig framtid. I Bankboken behandlas hur moderna banker st...