Drömmen om det goda - Människan-jorden-freden (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
1998-10-01
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Dokb,Uhb,D
ISBN
9789177384847

Drömmen om det goda - Människan-jorden-freden

människan, jorden, freden

Kartonnage,  Svenska, 1998-10-01
96
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dalai Lamas besök i Sverige 1996, som Anna Bornstein själv initierade, är utgångspunkten för denna bok. Inför besöket grundades föreningen Det Andra - och föreningens arbete med att ordna Dalai Lamas besök är själva ramen för boken.
Med avstamp i ramberättelsen och skildringen av ett års vedermödor och glädjeämnen för föreningen och dess medlemmar diskuterar Anna Bornstein fred och icke-våld. Men hon tar även upp miljövård, stress kontra meditation och stillhet, hur vi projecerar våra negativa sidor på omvärlden, drömarbete och mycket annat.
Boken är en inspiration för såväl ungdomar som vuxna och vill visa hur långt man kan nå med engagemang och praktisk handling. Den vill slå ett slag för det inre fredsarbetet och de återverkningar det får på samhället omkring oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmen om det goda - Människan-jorden-freden
 2. +
 3. Om tiden och vattnet : en berättelse om vår framtid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tiden och vattnet : en berättelse om vår fra... av Andri Snaer Magnason (häftad).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Bornstein

 • Stillhet i förskola och skola : steg för steg

  Anna Bornstein

  Anna Bornstein visar i Stillhet i förskola och skola hur vi skapar en lugn och trygg miljö för barn och elever så att mår bra, lär sig och utvecklas. Hon gör det utifrån tjugo års erfarenheter av mindfulness och annan stillhetsmetodik i förskolan,...

 • Stillness in Preschool and School

  Anna Bornstein

  "This is a hands-on report on how to find calm in the most stressed out and turbulent of worlds today - preschools and schools. Not a calm out there, but the calm inside all of us, closer than our thoughts and as natural as the air we breathe...