Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2008-08-14
Förlag
Telegram Bokförlag
Översättare
Karl G Fredriksson, Lilian Fredriksson
Dimensioner
216 x 142 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Qdfjb
ISBN
9789177387800
Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen (inbunden)

Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-08-14

Slutsåld

En sann berättelse för alla kattvänner. En kall vintermorgon hittar en bibliotekarie en utsvulten och frostbiten kattunge i bibliotekets bokinkast. Personalen tar sig an katten, och trots en hel del motstånd lyckas de få behålla sin bibliotekskatt. Dewey blir en symbol inte bara för biblioteket utan också för hela den lilla staden Spencer. Vi lär känna många färgstarka och gripande livsöden i denna sanna historia om en katt som blev känd och älskad i hela världen. När Dewey dog 2006 stod hans dödsruna att läsa i över 300 tidningar världen över. Vicki Myron är bibliotekarien som hittade katten Dewey den där kalla januarimorgonen. Hennes eget liv är lika mycket en framgångssaga som Deweys som hon skickligt väver samman med sin egen.

"Ett kärleksbrev till alla bibliotek"
Publishers Weekly

"En fascinerande berättelse om den oerhörda betydelse djur - och bibliotek - kan ha för människor"
Carol Haggas, Booklist
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bibliotekskatten Dewey : en småstadskatt som älskades av hela världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. en katthistoria i mängden
  HH, 20 juni 2015

  Visst, boken är trevlig och skriven med kärlek, men detta är ändå en katthistoria i mängden. Jag gav den till min kattvakt och hon blev iaf glad.

 2. Lättläst
  Margareta Lundh (Boden (Skellefteå)), 24 juli 2014

  Mycket underhållande bok och väldigt lättläst. Djurvän som jag är tyckte jag om den här boken. Många skratt och men även någon tår.

 3. nej nej nej...inte alls någon bra bok. Gillade inte...
  Susjos, 16 september 2013

  nej nej nej...inte alls någon bra bok. Gillade inte berättelsen, trots att jag gillar katter! Och så den beskrivande delen om delstaten i USA, nej usch!

 4. En fin och lättläst bok. Det är en verklig historia...
  Marie Pagil, 15 augusti 2013

  En fin och lättläst bok. Det är en verklig historia som återberättas på ett fångande sätt. Innehåller både skratt och tårar.

 5. Oj vad jag gillar denna lilla katt. Boken är lättläst...
  moonwriter (Åhus), 4 juni 2013

  Oj vad jag gillar denna lilla katt. Boken är lättläst och helt underbar, och den bygger på en sann historia. Min syn på katter har ytterligare berikats genom denna bok.

 6. Bibliotekskatten Dewey
  Amanda M, 7 april 2010

  När jag läser verkliga berättelser om djur blir jag berörd, detta gäller också Bibliotekskatten Dewey. Mycket av det som står i boken kan jag som kattägare relatera till, men man behöver verkligen inte vara kattägare för att uppskatta boken, däremot så tror jag att man måste ha en förkärlek för djur. En härlig bok som jag verkligen kan rekommendera! (Även om Marley och jag är något snäpp bättre...)

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna