Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Guido Guerrieri (del 1)
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2009-02-03
Upplaga
1
Förlag
Telegram Bokförlag
Översättare
Ulla Trenter
Originaltitel
Testimone Inconsapevole
Medarbetare
Palmgren, Gunnar (form)
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
458 g
SAB
Hce
ISBN
9789177388043

På sannolika skäl

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-02-03
87
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs ett provkapitel här>>

På sannolika skäl är mer än ett perfekt rättegångsdrama, denna oförsonliga spänningsroman överskrider genregränser. Den är en kraftig attack mot rasism, och ger en fascinerande inblick i det italienska rättssystemet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På sannolika skäl
  2. +
  3. 1979

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1979 av Val McDermid (pocket).

Köp båda 2 för 166 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av På sannolika skäl. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. PÅ SANNOLIKA SKÄL av Gianrico Carofiglio
    Kristina Simar, 2 mars 2010

    Jag tycker att det är en välskriven roman, som de flesta Italienska romaner är. Jag är förtjust i Italienska författare som till exempel Roberto Saviano, som skrivit Gomorra och Skönhet och helvete. Eftersom jag tycker att de har ett lugnt språk och ofta är bra översatta. Denna roman innehåller mycket dialoger och är mycket mansdominerad. Det finns inte många kvinnor med i handlingen. Jag tycker ändå att romanen är mycket läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gianrico Carofiglio

Övrig information

Advokat Guido Guerrieri får en dag besök på sitt kontor av en ung egyptisk kvinna. Hennes vän, Abdou Thiam från Senegal, har blivit anklagad för ett fruktansvärt brott, mordet på en liten pojke, som hittats på botten av en brunn. Abdou är kringvandrande försäljare på stränderna runt Bari, och har flera gånger setts prata med pojken. Bevisen polisen har mot honom är starka. I sitt eget känslomässigt instabila tillstånd efter en skilsmässa, tar Guerrieri emot den alldeles för låga summa pengar som kvinnan kan erbjuda, och lovar att göra vad han kan för Abdou.

Åklagaren vill ha en snabb dom, men Guerrieri blir snart övertygad om Abdous oskuld, och försvaret av honom hjälper honom i hans eget sorgearbete. Han konfronteras med småstadsrasism underblåst av den senaste tidens invandring från Afrika, och utnyttjar skickligt kryphålen i det italienska rättsväsendets labyrintliknande irrgångar.

På sannolika skäl är mer än en perfekt avvägd thriller, det är en spänningsroman som överskrider genregränser. Den är en kraftig attack mot rasism, och ger en fascinerande inblick i det italienska rättssystemet. Men den är också ett kärleksfullt porträtt av en djupt mänsklig hjälte.

"En av Italiens främsta deckarförfattare"
Harald Hamrin SvD

Gianrico Carofiglio är anti-maffiaåklagare i Bari, en hamnstad i Apulien. Han har varit inblandad i rättegångar inom korruption, organiserad brottslighet och trafficking.