Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2017-09-01
Förlag
Type and Tell
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
481 g
ISBN
9789177394273
Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag (häftad)

Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-09-01
200
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken beskriver praktiskt hur samtalsmetoden MI, motiverande samtal, och GRIT, som handlar om betydelsen av uthållighet, kan användas i samtal med ensamkommande.

Boken fokuserar på motivation och vikten av att förstärka hopp och uthållighet under asylprocessens påfrestningar och vid den kris som ett avslag innebär. Upplägget är korta teoretiska introduktioner, fallsituationer och dialoger, som demonstrerar hur MI och GRIT kan användas. På Liria Ortiz Youtube kanal finns bland annat filmer som visar MI- och GRIT-samtal med ensamkommande och hur MI kan användas med tolk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag
 2. +
 3. Det rättfärdiga sinnet : om moralens psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det rättfärdiga sinnet : om moralens psykologi av Jonathan Haidt (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande : att förstärka hopp och uthållighet i asylprocessen och vid avslag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Användbar och välskriven bok
  Viktor Brune, 12 februari 2018

  Boken beskriver grunderna i MI på ett pedagogiskt sätt men den största behållningen är de konkreta tipsen och förslagen på upplägg när det gäller samtal med ensamkommande. Även delarna om samtal med tolk innehåller mycket matnyttigt.

  För mig har den här boken varit mycket användbar i mitt arbete med handledning av personal på boenden för ensamkommande. Det är en bok jag önskar hade funnits när jag själv arbeta som personal på sådana boenden.

  Viktor Brune
  Leg. psykolog
  Medlem i MINT

 2. Välskriven och generös
  Christina, 4 november 2017

  Globaliseringen förändrar samhället i rask takt, otryggheten ökar, och många flyr för sina liv efter att ha levt i krigs- och terrorzoner under flera år. En del av dem är ensamkommande. Och en del av dem är ensamkommande barn och unga vuxna.
  De utsätts för påfrestningar som de flesta av oss (tack och lov) aldrig kommer att få uppleva: att tvingas lämna sina anhöriga därför att tillvaron blev för outhärdlig, utan att veta vad som kommer att hända de anhöriga, och utan att veta hur de ska b... Läs hela recensionen

 3. MI och GRIT..........
  Christina Reslegård, 2 november 2017

  Hur kan MI vara en givande metod i samtal med ensamkommande? Vad kan vi använda för att förstärka hopp och uthållighet i denna process som så ofta uppfattas som hopplös av den asylsökande?

  Kan det vara så att det är personal som känner den stora hopplösheten och som inte är uthålliga? Den asylsökande har ju uppenbarligen haft resurser och förmågor som hjälpt hen att ta sig fram. Resan hit har oftast varit lång och farlig. Hur kan dessa resurser och förmågor aktiveras igen och använd... Läs hela recensionen

 4. Motiverande samtal, MI och Grit med ensamkommande
  Gunilla Berglund, 2 november 2017

  Vad kan vi göra för ensamkommande? När man inte kan ge de ensamkommande uppehållstillstånd är det lätt att som behandlare eller stödperson känna sig handlingsförlamad. Då är det verktyg som Liria Ortiz givit oss i sin bok "Motiverande samtal MI och Grit med ensamkommande" ovärderligt. Efter en kort inledning om situationen för ensamkommande får vi en repetition och uppdatering av MI. "MI är ett förhållningssätt och färdigheter för att framkalla och förstärka förändringsprat". Förändringen han... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Liria Ortiz