Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2017-10-24
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Leklust i förskolan : Främja lekens egenvärde
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
243 g
SAB
Em
ISBN
9789177410072
Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde (häftad)

Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde

Häftad Svenska, 2017-10-24
331
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Leken har en central betydelse i förskolan och för barnets välbefinnande, men hur ger du som pedagog möjlighet till fri och spontan lek?

Boken Leklust i förskolan - främja lekens egenvärde utgår från barnets rätt till lek, som också behandlas i barnkonventionens artikel 31. Boken lyfter fram värdet av lek för dess egen skull och inte som ett medel för lärande eller utveckling. Att barn leker råder det inget tvivel om, därmed är leken i sig ett viktigt kunskapsområde för alla som arbetar med barn.

Boken går igenom teorier och forskning och skapar medvetenhet om lekens betydelse. Budskapet är att vi vuxna måste stödja den och våga vara tillsammans med barnen på ett lekfullt sätt. Här finns även praktiska idéer om din roll som lekberikare.

Genom bättre förståelse läggs grunden för professionell trygghet i vardagens lek tillsammans med barnen - en trygghet som vilar på förståelse av lekens egenvärde och som handlar om glädje, nöje och leklust.

Leklust i förskolan vänder sig främst till yrkesverksamma i förskolan det vill säga förskollärare, barnskötare, förskolechefer och dagbarnvårdare samt till studerande vid förskollärarutbildningen.

Om författarna
Maria Øksnes är förskollärare, fil. dr i pedagogik och biträdande professor i pedagogik vid Institutionen för lärarutbildning, NTNU, Trondheim.

Einar Sundsdal är pedagog, fil. dr i pedagogik och biträdande professor i pedagogik vid Institutionen för utbildning och livslångt lärande, NTNU, Trondheim.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leklust i förskolan : främja lekens egenvärde
  2. +
  3. Pedagogisk miljö i  tanke och handling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogisk miljö i tanke och handling av Linda Linder (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna