Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2017-09-25
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Måltidspedagogik i förskolan : Ett lustfyllt lärande
Dimensioner
240 x 210 x 10 mm
Vikt
304 g
SAB
Vmb
ISBN
9789177410331
Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfyllt lärande (häftad)

Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfyllt lärande

Häftad Svenska, 2017-09-25
310
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Måltidspedagogik i förskolan - ett lustfyllt lärande är en praktisk och konkret bok som ger verktyg, inspiration, övningar och recept för att integrera mat och måltider i förskolan.

Måltidspedagogik utgår från att det är roligt att upptäcka och lära sig nya saker och bli nyfiken på olika livsmedel och maträtter. Det okända blir känt när barnen får bekanta sig med råvaran innan de smakar på den.

Varje avsnitt i boken inleds med en teoretisk del som ger bakgrund till respektive område och följs av övningar som skapar förutsättningar för barn, kockar och pedagoger att arbeta tillsammans med mat och måltider i den pedagogiska verksamheten. Utgångspunkten är att det ska vara lustfyllt och spännande för barnen och att förskolan ska skapa grund för goda matvanor.

Boken Måltidspedagogik i förskolan bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Den vänder sig till yrkesverksamma förskollärare, barnskötare, kockar och köksbiträden i förskola och pedagogisk omsorg.

Författaren Hanna Sepp är initiativtagare till måltidspedagogik i Sverige samt fil.dr och universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad. Hon utbildar också pedagoger och kockar i hur forskning kring mat och måltider i förskolan kan omsättas i praktiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfyllt lärande
  2. +
  3. Lek, lärande och lycka - Lekande och utforskande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lek, lärande och lycka - Lekande och utforskand... av Monica Nilsson, Anna-Karin Grankvist, Elin Johansson, Jeanette Thure, Beth Ferholt (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hanna Sepp

Bloggat om Måltidspedagogik i förskolan : ett lustfy...