Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2017-10-04
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Trygg förlossning : En omvårdnadsmodell för minskad stress och rädsla
Dimensioner
234 x 153 x 11 mm
Vikt
391 g
SAB
Vgab
ISBN
9789177410355
Trygg förlossning : en omvårdnadsmodell för minskad stress och rädsla (häftad)

Trygg förlossning : en omvårdnadsmodell för minskad stress och rädsla

Häftad Svenska, 2017-10-04
339
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Genom ett mångårigt samarbete med flera av landets barnmorskeutbildningar, förlossningskliniker och barnmorskemottagningar har författarna tagit fram en modell, Trygghetsmodellen, för att minska och förebygga stress och rädsla inför och under födandet. Boken Trygg förlossning är skriven med stor värme och medkänsla, och ger stärkande inspiration till såväl det förlossningsförberedande arbetet som till agerandet under själva förlossningen.

Boken består av tre delar:
I den första delen får du teoretisk kunskap om födandets fysiologi och psykologi, hormoner och smärta samt hur känslorna påverkar kroppen i födandet.

I bokens andra del beskrivs fyra verktyg från boken och metoden "Föda utan rädsla" för att hantera värkarna - andning, avspänning, rösten och tankens kraft - och hur de används inför och under förlossningen.

I den tredje delen får du tre konkreta steg - KUA - i den förlossningsspecifika omvårdnaden som du kan bygga ditt stöd utifrån. I dessa steg skapar du kontakt, utvärderar och agerar för att bidra till att ge kvinnan och hennes partner en stärkande upplevelse av att föda.

Trygg förlossning riktar sig till barnmorskestudenter, personal verksam inom förlossningsvården och Auroraverksamheter samt till barnmorskor inom mödrahälsovården. 

Om författarna
Susanna Heli, tidigare undersköterska på förlossningen, sjukgymnast med psykosomatik, graviditet och förlossning som specialitet. Författare till boken Föda utan rädsla, 2009.

Liisa Svensson, barnmorska och adjunkt på barnmorskeprogrammet på Karolinska Institutet. Tidigare arbetat på Södra BB, med kontinuerligt stöd i födandet och sammanhållen vårdkedja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trygg förlossning : en omvårdnadsmodell för minskad stress och rädsla
 2. +
 3. Bemötande vid psykisk ohälsa i mödra- och barnhälsovården : graviditet, förlossning, anknytning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötande vid psykisk ohälsa i mödra- och barnh... av Rebecca Rickert-Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Föda utan rädsla

  Susanna Heli

  Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn. Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossnin...

 • Confident Birth

  Susanna Heli

  Women have an innate ability to give birth, a knowledge that has been acquired through thousands of years of evolution. Yet all too often fear and stress can get in the way and block the natural process of childbirth. In this inspiring new book, S...

Bloggat om Trygg förlossning : en omvårdnadsmodell f...