Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2017-10-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Källkritik i undervisningen : Teori och praktik åk 1-3
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
313 g
SAB
Ea
ISBN
9789177410393
Källkritik i undervisningen : teori och praktik åk 1-3 (häftad)

Källkritik i undervisningen : teori och praktik åk 1-3

Häftad,  Svenska, 2017-10-16
375
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Källkritik i undervisningen : teori och praktik åk 1-3 Kan levereras innan julafton
Barn behöver redan i tidig ålder lära sig att söka information och att se på den med kritiska ögon. När tillgången till information ständigt växer, barns internetanvändning ökar och vår världsbild till stor del formas av medier är det viktigt att barnen kan avgöra vilka källor som är trovärdiga.

I boken Källkritik i undervisningen - teori och praktik åk 1-3 berättar Maria Heimer hur vi kan arbeta med böcker och hemsidor för att väcka elevers nyfikenhet på informationssökning, källkritik och upphovsrätt. Boken tipsar om anpassad barnlitteratur, länkar och digitala verktyg, och ger förslag på lämpliga appar och användningsområden.

Boken är uppdelad i två delar, en teoretisk och en praktisk. Första delen av boken utgör en bas i medie- och informationskunnighet för personal i de lägre skolåren, på skolbibliotek och på fritidshem. Den andra delen ger förslag på övningar i informationssökning, källkritik och upphovsrätt att använda i årskurs 1-3. Läsaren får tips om hur man kan arbeta med till exempel källor, sökmotorer, medievanor och hur man förbereder sin sökning.

Källkritik i undervisningen - teori och praktik åk 1-3 är en viktig bok för att barn ska lära sig att hantera och värdera olika bilder av världen.

Författaren Maria Heimer har under många år arbetat som utvecklingspedagog. 2008 utsågs hon till Årets skolbibliotekarie och året därpå utsågs skolbiblioteket hon arbetade på till Årets skolbibliotek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritik i undervisningen : teori och praktik åk 1-3
  2. +
  3. Aktiv läskraft; Att undervisa i lässtrategier för förståelse Fk-årskurs 3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aktiv läskraft; Att undervisa i lässtrategier f... av Barbro Westlund (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Heimer