Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2018-07-30
Upplaga
3
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Hygien och smittskydd i tandvården : Att förebygga infektioner
Dimensioner
240 x 169 x 13 mm
Vikt
538 g
SAB
Vk
ISBN
9789177410553
Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner (häftad)

Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-07-30
441

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok ger såväl bakgrundskunskaper som praktiska kunskaper om mikroorganismer, smittskydd, hygienrutiner och smittreningsprocesser. Här beskrivs också korrekt hantering av medicinska och kirurgiska instrument. Boken avslutas med en Snabbguide, en uppslagsdel specifikt avsedd för tandvården. Den förklarar ord och begrepp samt ger korta svar på hur olika artiklar ska smittrenas, desinfekteras och steriliseras.

Genomtänkta hygienrutiner förenklar vardagsarbetet, förbättrar vårdekonomin och bidrar till ökad patientsäkerhet. Att följa basala hygienrutiner är dessutom en absolut nödvändighet för att bromsa utvecklingen av antibiotikaresistens hos mikroorganismer. Därför är boken Hygien och smittskydd i tandvården så viktig.

Nytt i denna tredje, kraftigt omarbetade och utökade upplaga är avsnitt om vägledning till praktisk klinisk infektionsmedicin vid patientbehandling samt kapitel om aspekter kring personalsäkerhet.

Boken vänder sig till studerande på tandvårdsutbildningarna och till yrkesverksamma inom tandvården, men kan också användas inom andra verksamheter där hygien och smittskydd är viktigt.

Mikael Zimmerman är leg. tandläkare och docent i klinisk oral diagnostik vid Karolinska Institutet. Han driver sedan många år eget bolag med inriktning mot hygien och smittskydd samt kvalitetsutveckling.

Klas Sjöberg är specialist inom internmedicin och gastroenterologi och docent vid Lunds universitet. Han tjänstgör som överläkare vid Skånes universitetssjukhus och är ansvarig för utbildningen i internmedicin för läkar- och tandläkarstudenterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner
  2. +
  3. Handbok för tandsköterskor : instrument, material och rutiner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för tandsköterskor : instrument, materi... av Christina Clasén Wibring (häftad).

Köp båda 2 för 863 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ok
    Linn Wallner, 11 februari 2019

    Var en ok bok. För mig som utbildar mig till tandsköterska tycker jag att den var lite väl "matnyttig". Kan tänka mig att den är bättre för dem som läser till tandhygienist och- eller tandläkare.

Visa alla 1 recensioner