Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Kvinnlig könsstympning
Dimensioner
205 x 170 x 10 mm
Vikt
305 g
SAB
Vgaa
ISBN
9789177410638
Kvinnlig könsstympning (häftad)

Kvinnlig könsstympning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-04-16
302
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
- Om kvinnan kommer från ett riskland så frågar jag helt enkelt: "Jag vet att omskärelse av kvinnor är tradition i ditt hemland, vet du om du har blivit omskuren?" Jag frågar också: "Är det någon som har frågat dig om det här?"

Med dessa enkla frågor kan du fånga upp en flicka eller kvinna och se till att hon får hjälp och stöd om hon så önskar.

Författaren Elisabeth Ubbe har intervjuat en rad olika personer för att beskriva vad könsstympning innebär; det är både personliga porträtt av kvinnor med egna erfarenheter, som blivit könsstympade som barn och nu för en kamp för upprättelse och för att traditionen ska brytas, och möten med yrkesverksamma inom vård, skola och socialtjänsten. Boken innehåller även fakta och råd som läsaren får användning för i sin egen vardag eller verksamhet - om hur man ska kunna arbeta för att hjälpa och förebygga.

Boken vänder sig till alla som möter kvinnor som blivit könsstympade, såsom personal inom mödra- och barnhälsovård, skola och elevhälsa, ungdomsmottagningar och annan ungdomsverksamhet, hälso- och sjukvården samt socialtjänst. Den ger en ökad förståelse och kunskap tillsammans med handfasta råd som läsaren får användning för i sin egen vardag eller verksamhet.

Elisabeth Ubbe, barnmorska och prisbelönt fotojournalist, fokuserar på kvinnors frågor, jämlikhet, social rättvisa och hållbar utveckling. Hon har också varit chefredaktör för den svenska amningstidningen Amningsnytt. Sommaren 2015 hade Elisabeth en uppmärksammad artikelserie i Dagens Nyheter om könsstympning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnlig könsstympning
  2. +
  3. Sexualbrottets psykologi : Bemötande - Bedömning - Behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sexualbrottets psykologi : Bemötande - Bedömnin... av Johanna Lätth (kartonnage).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnlig könsstympning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. O så viktig och klargörande info!
    Monica Ullman, 22 januari 2019

    Ett tabubelagt ämne. Alla behöver veta i stort vad det gäller. För sjukvårdspersonal borde det vara obligatorisk läsning i all utbildning.

Visa alla 1 recensioner