Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder : Möjlighetens metoder för en ny praktik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2018-01-26
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Dimensioner
242 x 165 x 17 mm
Vikt
596 g
SAB
Ohfhc
ISBN
9789177410706
Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder : Möjlighetens metoder för en ny praktik (häftad)

Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder : Möjlighetens metoder för en ny praktik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-01-26
393
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Återhämtning vid svåra psykiska sjukdomar är möjligt. Boken Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder - möjlighetens metoder för en ny praktik beskriver hur psykiatrin, socialtjänsten och andra kan stödja återhämtning och vad ett återhämtningsinriktat arbetssätt innebär.
Framgångsrika metoder för psykiatrisk rehabilitering som exempelvis supported employment (IPS-modellen), individuell rehabiliteringsplanering och metoder för att arbeta med stigmatisering och brukarinflytande, förklaras ingående.
Författarna delar med sig av forskning, erfarenheter från praktiskt arbete och lärdomar från en internationellt etablerad kunskapsbas. Nio personer med egen erfarenhet av återhämtning bidrar med texter.
Boken är ett unikt stöd för att utveckla kunskap och mer effektivt bidra till återhämtning för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Den visar också hur organisationer för vård, stöd och service behöver förändras.
Boken vänder sig till personal inom psykiatri, kommunal verksamhet, föreningsliv, försäkringskassa och arbetsförmedling. Den vänder sig även till studenter liksom till personer som arbetar med sin egen återhämtning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabilitering och stöd till återhämtning vid psykiska funktionshinder : Möjlighetens metoder för en ny praktik
  2. +
  3. Salutogenes : om hälsans ursprung

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salutogenes : om hälsans ursprung av Monica Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 783 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna