Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2018-08-01
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Kulturella skillnader i tandvården : För dig som möter patienter
Dimensioner
185 x 155 x 10 mm
Vikt
182 g
SAB
Vk
ISBN
9789177410720
Kulturella skillnader i tandvården : för dig som möter patienter (häftad)

Kulturella skillnader i tandvården : för dig som möter patienter

Häftad Svenska, 2018-08-01
279
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att ge god tandvård på lika villkor till hela befolkningen är lagstadgat och ska prägla all klinisk verksamhet. Men hur kan tandvårdspersonal tänka och agera när kulturer krockar i stället för att mötas och tandvården riskerar att bli lidande? Denna handbok ger ökad kunskap om olika kulturer och förståelse för varför synen på tandvård kan skilja sig åt.

Författarna Anna Melle och Katarina Reidal beskriver vanliga kulturella skillnader och ger tips på hur man kan hantera dem. I boken finns också fallbeskrivningar utifrån givna tandvårdssituationer och möten med exempelvis nyanlända och asylsökande patienter.

Några ämnen som berörs är religion, hederskultur, posttraumatiskt stressyndrom och tortyrdrabbade patienter, ensamkommande barn och ungdomar, barn- och äldretandvård och mångkulturella personalgrupper. Boken är en viktig utgångspunkt i arbetet med att eftersträva en jämlik tandvård utan kulturkrockar. Författarna utgår alltid från att hänsyn och förståelse är kärnan i allt bemötande och all behandling.

Anna Melle, leg. gymnasielärare i religion, historia och samhällskunskap och tidigare undersköterska och tolk inom bland annat sjukvård och tandvård, föreläser och skriver böcker om kulturmöten och kulturkrockar.

Katarina Reidal, leg. tandläkare, är klinikchef på Folktandvården Bergsjön i Göteborg, där hela världen finns representerad bland både patienter och personal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kulturella skillnader i tandvården : för dig som möter patienter
  2. +
  3. Tandvårdens etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tandvårdens etik av Gert Helgesson, Thomas Kvist (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kulturella skillnader i tandvården : för ...