Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-05-03
Upplaga
2
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
295 g
SAB
Vlad
ISBN
9789177410867
Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism (häftad)

Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-03
352
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver hur stress och psykisk ohälsa upplevs hos barn och unga med autismspektrumtillstånd. Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av vardagen.

Barn och unga med autism möter fler hinder i vardagen än andra. En brist på balans mellan förmåga och krav, höga stressnivåer och för lite återhämtning ger en ökad risk för psykisk ohälsa. Vad är det som stressar dem? Vad är annorlunda i sättet de upplever och bemästrar stress? Och det viktigaste: Hur kan vi hjälpa dem att hantera yttre påfrestningar och egna stressupplevelser?

Långvarig stress utan återhämtning kan leda till depression och annan psykisk problematik. Boken hjälper dig att uppmärksamma dessa tecken och avgöra om ungdomen behöver söka läkarvård.

Boken vänder sig till personal inom skolan, elevhälsan och andra verksamheter som arbetar med att stödja och vägleda ungdomar med neuropsykiatrisk problematik, liksom till föräldrar och andra närstående.

Författaren Diana Lorenz är socionom och utbildad psykolog med lång erfarenhet av arbete med ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat inom ungdomspsykiatrin med inriktning mot neuropsykiatriska tillstånd. Hon är nu verksam som kurator inom Tema Neuro på Karolinska Universitetssjukhus, som föreläsare och handledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism
  2. +
  3. Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggöra... av Anna Sjölund, Cajsa Jahn, Ann Lindgren, Malin Reuterswärd (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ett absolut måste
    Rebecca, 22 maj 2018

    Denna bok (och föregångaren) är ett absolut måste för skolpersonal, anhöriga, föräldrar, ja för alla som kommer i kontakt med barn och ungdomar med npf. Den ger de grundläggande och samtidigt gedigna kunskaperna som behövs för att förstå npf och skapa ett bra bemötande. Boken är djup men enkel nog så alla kan läsa den. Det är en bok för alla!

Visa alla 1 recensioner