Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2018-11-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Bemötande i psykiatrin : Möten som främjar återhämtning
Dimensioner
180 x 148 x 6 mm
Vikt
157 g
SAB
Vpg
ISBN
9789177410881
Bemötande i psykiatrin : möten som främjar återhämtning (häftad)

Bemötande i psykiatrin : möten som främjar återhämtning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-11-19
299
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bemötande inom vård och omsorg av personer med psykisk ohälsa kan i slutändan handla om liv och död. Därför är det viktigt att förstå och bli medveten om att vad man gör och hur man är; beteende och förhållningssätt påverkar den man möter.

Boken beskriver hur du med ett återhämtningsinriktat arbetssätt kan göra skillnad för människor med psykisk sjukdom eller funktionsnedsättning. Detta arbetssätt flyttar fokus från sjukdom och behandling till människors erfarenheter och resurser. Genom att utgå från människors individuella behov och anpassa åtgärder och förhållningssätt till individen och den aktuella situationen finns möjlighet att stödja återhämtningsprocesser.

Boken vänder upp och ner på fördomar och förlegade föreställningar som lever kvar trots att de är ogrundade och skadliga. Med utgångspunkten att psykiatrin ska möta människors behov och tillvarata deras förmågor tar boken död på myter som att regler måste följas till varje pris, att patienter är manipulativa eller att det skulle vara oprofessionellt att som personal bli känslomässigt engagerad.

Boken vänder sig till dig som är eller utbildar dig för att kunna arbeta som baspersonal i psykiatriska verksamheter. Den kan med fördel även läsas av andra som i sitt arbete kommer i kontakt med personer med psykisk sjukdom och funktionsnedsättning, som en kortfattad introduktion till ett återhämtningsinriktat arbetssätt.

Sebastian Gabrielsson är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad och arbetar med undervisning och forskning. Han är även chefredaktör för Psykiatriska Riksföreningen för Sjuksköterskors tidskrift Psyche och ledamot i Sjuksköterskornas etiska råd.

Git-Marie Ejneborn Looi är specialistsjuksköterska i psykiatrisk vård och fil.dr i omvårdnad och arbetar som lärare på sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen. Hon har lång erfarenhet av att arbeta i och utveckla psykiatrisk vård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bemötande i psykiatrin : möten som främjar återhämtning
  2. +
  3. Att leva med psykisk funktionsnedsättning : livssituation och effektiva vård- och stödinsatser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att leva med psykisk funktionsnedsättning : liv... av David Brunt, Ulrika Bejerholm, Urban Markström, Lars Hansson, Elisabeth Argentzell (häftad).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna