Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2018-11-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Uppdrag undervisning : Struktur och arbetsglädje i förskolan
Dimensioner
210 x 147 x 5 mm
Vikt
198 g
SAB
Ea
ISBN
9789177411031
Uppdrag undervisning : struktur och arbetsglädje i förskolan (häftad)

Uppdrag undervisning : struktur och arbetsglädje i förskolan

Häftad Svenska, 2018-11-13
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Uppdraget kring undervisning i förskolan behöver inte vara svårt om man fokuserar på mötet med barnen och skapar en röd tråd i verksamheten. Genom att konkretisera uppdraget kan man utforma en lustfylld och verksamhetsnära praktik där alla jobbar tillsammans.

I denna bok går författarna på djupet med undervisningsbegreppet och kopplar på ett positivt och enkelt sätt sina erfarenheter som förskollärare till aktuell forskning och teorier. Med ett professionellt förhållningssätt där varje möte med barnen ger möjlighet för undervisning både planerat och spontant kan förskolan ge barnen det de har rätt till enligt förskolans styrdokument.

Författarna beskriver bland annat hur vi kan använda kommunikation som undervisning och bättre ta tillvara på barns initiativ, barns nyfikenhet och uppmuntra och stimulera barnen att lära tillsammans med oss och av varandra. Genom att använda material och miljöer på ett medvetet sätt och använda leken som ett verktyg blir det en grundläggande del i undervisningen.

Uppdrag undervisning - struktur och arbetsglädje i förskolan vänder sig i första hand till förskollärare och andra yrkesverksamma inom förskola men kan med fördel läsas av förskollärarstudenter.

Författararna Josefin Malm och Sofie Källhage är båda legitimerade förskollärare och pedagogistor och arbetar tillsammans i en förskola i Göteborg. De har ett stort intresse av förskoleutveckling och att skapa en hållbar och meningsfull verksamhet för barnen.

Sedan 2016 producerar de Förskolepodden: Vi pratar förskola, vars syfte är kompetensutveckling kring förskolans uppdrag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag undervisning : struktur och arbetsglädje i förskolan
  2. +
  3. Årsplanen : uppnå struktur och delaktighet i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Årsplanen : uppnå struktur och delaktighet i fö... av Göran Krok, Maria Lindewald (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Uppdrag undervisning : struktur och arbet...