Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2018-11-12
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Handbok för psykon : Att leva med psykisk ohälsa
Dimensioner
196 x 132 x 10 mm
Vikt
171 g
SAB
Vl
ISBN
9789177411178
Handbok för psykon : att leva med psykisk ohälsa (häftad)

Handbok för psykon : att leva med psykisk ohälsa

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-11-12
190

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Dåre, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, psykisk hälsa, funkis, funktionssätt, galen, problem med nerverna, tokstolle, såna där. Kärt barn har många namn. Jag föredrar att kalla oss för psykon, det är både gulligt och lätt att säga. Dessutom tycker jag att det är hög tid att reclaima det ordet!

Psykisk ohälsa är det vanligaste hälsoproblemet i Sverige. Ungefär var fjärde svensk är ett psyko, även om jag är beredd att argumentera för att detta gäller mer eller mindre alla. Trots det är det något vi sällan pratar om, vilket gör det svårt att få tag på information, tips och råd. Därför har jag skrivit den här boken.

Boken beskriver lagar och rättigheter som är bra att känna till, tips på hur du tar dig ut på arbetsmarknaden, organiserar ditt liv, är förälder och accepterar din situation. Den innehåller listor på kända psykon som har gjort skillnad, bra mat och hur du kan ändra ditt beteende. Det finns till och med en lista på hur du skriver listor.

Oavsett om du redan är ett världsvant psyko eller om du nyss fått en diagnos, är anhörig eller jobbar med människor som inte mår bra kan du ha nytta av mina tips och råd.

/Författaren Tove Lundin

I Handbok för psykon - att leva med psykisk ohälsa tar Tove Lundin upp ett tungt och svårt ämne med värme, humor och glimten i ögat. Hon berättar med ett inifrånperspektiv och har stor förståelse för vad som kan ställa till med problem, och hur man övervinner dem.

Tove Lundin (född 1981) är frilansjournalist, föreläsare och jobbar med patientinflytande inom psykiatrin. Hon har jobbat med psykiatrifrågor sedan 2012 bland annat genom att föreläsa om adhd från ett inifrånperspektiv, vara ambassadör för riksförbundet Hjärnkoll, blogga och skriva artiklar om psykisk ohälsa. Hon bor i ett hus i skogen med sin sambo, deras tre barn, två kaniner och ett gäng hönor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok för psykon : att leva med psykisk ohälsa
 2. +
 3. Dödligt våld och psykisk ohälsa. Brå rapport 2020:7 : Gärningspersoners tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dödligt våld och psykisk ohälsa. Brå rapport 20... (häftad).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok för psykon : att leva med psykisk ohälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket informativ bok om psykisk ohälsa
  Mikael Pettersson, 12 juli 2021

  Tove har skrivit en bok som är informativ och full med bra tips! Kan varmt rekommenderas till dig som lever med psykisk ohälsa eller är anhörig.

 2. Psykon
  AnnCathrin Pettersson, 3 oktober 2019

  Vilken fantastisk bra bok. Det var nästan som om det var mej hon beskriver i boken men utan diagnos. Lättläst på alla sett o vis. Jag förstår nu varför jag är som jag är och varför jag beter mej i vissa situationer. Den här borde alla läsa.

Visa alla 2 recensioner